Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да ползвам???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwalker написа:
    ivandd написа:
    А някой знае ли точно какво масло се препоръчва за Браво 1,6 16 от производителя?
    По-принцип си препоръчват Selenia 20K, ама мини малко по-тънко със Selenia Gold, дето си е същото :P
    ко му е по тънкото 2 лв.?предпочитам да дам и 10 лв. отгоре ама колицата ми да знам че си е перфектна ...слагай голда и не му мисли
    Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
    http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

добре де за по агресивно каране gold , 20к или мотул да сложа

Коментар

ivan_dmx написа:
        wwalker написа:
        ivandd написа:
        А някой знае ли точно какво масло се препоръчва за Браво 1,6 16 от производителя?
        По-принцип си препоръчват Selenia 20K, ама мини малко по-тънко със Selenia Gold, дето си е същото :P
        ко му е по тънкото 2 лв.?предпочитам да дам и 10 лв. отгоре ама колицата ми да знам че си е перфектна ...слагай голда и не му мисли
        1.6 16V събира към 3л.Selenia 20K -> 2l + 1l = 31,20 + 16,20 = 47,40лв.Selenia Gold -> 2l + 1l = 23,80 + 12,20 = 36,00лв.Всъщност не разбрах какво точно искаш да кажеш. Щом разликата е малка и си предпочиташ по-скъпото, защо препоръчваш по-евтиното?
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

не е 3 л 3 и 800 нещо такова епоне мойта събира толкова...като зема 2 туби по 2л едната туба за 20 лв с отстъплата...и масления филтър за 6-7 лви ми идва 50 лв. цялата философия...въздушен не сменям щото си сложих спортен...проблема е че в гаражите искат 10 кинта за смяна на маслопък ако е с тяхно е безплатноми то и кат им дам 10 лв отгоре до по добре кастрол да слагам дори вече и за 10 дали ще се навият последния път за 5 лв ми го смениха
          Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
          http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

На моята купих 5л, 1 и нещо остана в тубата, 3800 се събраха или 4200 не съм сигурен. А откъде го купувате това масло? Аз ако търся бих гледал Практикер или безниностанцийте а там го няма ??
            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

B1keP_B0y написа:
              На моята купих 5л, 1 и нещо остана в тубата, 3800 се събраха или 4200 не съм сигурен. А откъде го купувате това масло? Аз ако търся бих гледал Практикер или безниностанцийте а там го няма ??
              www.axm-auto.com

Коментар

B1keP_B0y написа:
                Виж във Варна зад мебелната палата. Там в 2 от магазините го продават на цена 24лв. за 2л туба, като в по-големия ако вземеш и филтъра получаваш безплатна смяна в сервиза на ситроен.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Re: Какво масло да ползвам???

B1keP_B0y написа:
                  martzaro написа:
                  Здравейте на всички. Днес си регистрирах фиатката и цял ден не мога да и се нарадвам. Предстои ми да я вкарам в сервиза за обслужване /като всяка кола/ та какво масло да си взема синтетика или полусинтетика и като марка ако може дайте съвет. За алфата ползвам Селениа 10/60 но за Фиата????? Модела е Браво 1.6 16в 103 кончета 2001 г. на 94 000 км.Благодарско на всички предварително. Ейййййй влюбен съм в тази кола
                  0Честито за новата любов Ползвай Селения Голд , каквото се препоръчва от Фиат, поне с него няма да сгрешиш . Успех и със здраве да си я караш
                  здравейте, аз също си купих преди 2 седмици фиат брава 1.6 16 в. но и аз незнам какво масло трябва да и слагам.виждам има добри отзиви за Селения Голд но и аз ли да слагам от него

Коментар

Re: Какво масло да ползвам???

MaNoViLLe написа:
                    ... незнам какво масло трябва да и слагам.виждам има добри отзиви за Селения Голд но и аз ли да слагам от него
                    Голд, молд- каквото ти хареса на джоба- все пак гони средния ценови клас поне. Баце, гледай да е полусинтетика маслото- пълната синтетика е за двигатели до 100 хил. км., а ако си прескочил 250хил.- минерално.
                    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Ако не ви се дават много пари и не шофирате агресивно сложете Еуройл- с такова излизат Фолксвагените- новите.

Коментар

Е сега ще пробвма с тоя голд .Благодаря ви все пак че ми разяснихте кое за кое е!Щото ми е пълна мъгла

Коментар

Ge4i7ooo

здравейте предстои ми смяна на масло но се чудя какво да бъде сега съм с АДЖИП 15W/40 колата ми е типо 1.4 i.e. 95 година на 143000 км. дайте мнение какво да сложа и кое е най-доброто за типока
                          Fiat Tipo 1.4i.e. LPG-Lovato i Citroen Xsara 1.9D 2001g.

Коментар

Момчета...аз не мога да разбера какво я хвалите тая селения...хаахах....когато си купих колата.смянам аз консумативи и слагам селения голд....какво се случва колата почва да трака като дизел...карам фиат браво 1.8 бенз...викам какво става ве защо го прави тва...и след извесно време сменям маслото защото спуках картер няма значение...и слагам аз МОТУЛ..10/40 и колата спря да трака...работи перфектно и вървежа стана повече
                            Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Re: Ge4i7ooo

Ge4i7ooo написа:
                              здравейте предстои ми смяна на масло но се чудя какво да бъде сега съм с АДЖИП 15W/40 колата ми е типо 1.4 i.e. 95 година на 143000 км. дайте мнение какво да сложа и кое е най-доброто за типока
                              Ако наистина са реални тези километри задължително сложи полу-синтетика 10W40. Моята кола е на 134000 км.( колко са всъщност само Бог знае и този от който я купих) и ползвам пълна-синтетика 5W40 и почти не го гори. На твое място бих пробвал с такова , ако мислиш че мотора ти е в добра кондиция.
                              SEAT Leon Cupra 300
                              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

shikito написа:
                                Момчета...аз не мога да разбера какво я хвалите тая селения...хаахах....когато си купих колата.смянам аз консумативи и слагам селения голд....какво се случва колата почва да трака като дизел...карам фиат браво 1.8 бенз...викам какво става ве защо го прави тва...и след извесно време сменям маслото защото спуках картер няма значение...и слагам аз МОТУЛ..10/40 и колата спря да трака...работи перфектно и вървежа стана повече
                                Предполагам, че си попаднал на някакво менте. Няма друго логично обеснение. Тук много хора ползват Selenia и са доволни от тази марка.
                                SEAT Leon Cupra 300
                                Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Working...
                                X