Здравейте на всички. Днес си регистрирах фиатката и цял ден не мога да и се нарадвам. Предстои ми да я вкарам в сервиза за обслужване /като всяка кола/ та какво масло да си взема синтетика или полусинтетика и като марка ако може дайте съвет. За алфата ползвам Селениа 10/60 но за Фиата????? Модела е Браво 1.6 16в 103 кончета 2001 г. на 94 000 км.Благодарско на всички предварително. Ейййййй влюбен съм в тази кола
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да ползвам???
Collapse
X
-
Re: Какво масло да ползвам???
martzaro написа:Здравейте на всички. Днес си регистрирах фиатката и цял ден не мога да и се нарадвам. Предстои ми да я вкарам в сервиза за обслужване /като всяка кола/ та какво масло да си взема синтетика или полусинтетика и като марка ако може дайте съвет. За алфата ползвам Селениа 10/60 но за Фиата????? Модела е Браво 1.6 16в 103 кончета 2001 г. на 94 000 км.Благодарско на всички предварително. Ейййййй влюбен съм в тази колаRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
-
Да ве колеги аз алфата само с такова я карам но какво да е километрите на мотора предразполагат към пълна синтетика или към полусинтетика ААА??? Е тва е въпроса. И на колегата да отговора Селения голд има в Динекспрес и на още едно място срещу входа на държавна болница или сега МБАЛ "Св. Георги" този с рампата за линейки има една малка уличка в чиито край има сервиз на фиат алфа ланчиа и магазинче за всички части164 V6 Turbo I.E. 240 Hp/380 Nm-подвижен психодиспансер
Bravo 1.6 16v 103 Hp-My new beloved
Коментар
-
martzaro написа:Да ве колеги аз алфата само с такова я карам но какво да е километрите на мотора предразполагат към пълна синтетика или към полусинтетика ААА??? Е тва е въпроса. И на колегата да отговора Селения голд има в Динекспрес и на още едно място срещу входа на държавна болница или сега МБАЛ "Св. Георги" този с рампата за линейки има една малка уличка в чиито край има сервиз на фиат алфа ланчиа и магазинче за всички частиNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Голда е една идея по-добро от 20К поне според показателите си(SM vs SL) и май мъничко по-тънко при 100градуса,но и двете са добри,каквото си харесаш,Racing-a мисля няма да и се отрази зле ,според сайта на Selenia за Мареа 1.6 16V препоръчват 20К пълните синтетики няма ли да и дойдат малко тънки,но все пак,ако си сигурен ,че е на толкова реални км,то сложи й пълна,ще си покаже от само себе си как е...например Selenia K,Selenia K Pure Energy,Selenia StAR Alfa Romeo всички са 5W-40,за 5W-30 има другиforza forever
Коментар
-
martzaro написа:Да ве колеги аз алфата само с такова я карам но какво да е километрите на мотора предразполагат към пълна синтетика или към полусинтетика ААА??? Е тва е въпроса. И на колегата да отговора Селения голд има в Динекспрес и на още едно място срещу входа на държавна болница или сега МБАЛ "Св. Георги" този с рампата за линейки има една малка уличка в чиито край има сервиз на фиат алфа ланчиа и магазинче за всички частиRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
-
в магазина на фиат ми казаха че използва ли се друго масло не е добре. докато със селениа и с 3000 и с 5000 оборота триенето е по малко и не се износва двигателя.аз си сложих графитно на кастрол и като ми казаха че трябва да е селениа за фиат е препоръчително и направо изтръпнах защото дадох добра сума за кастролчето а ми казаха че дори със селениа може да се кара до 13000 км с 1 смяна за цена около 60 лева което си е на далавера направо.само селениа и това си еFiat Bravo 1.6 16v не пипам десния педал, че направо полудява
Коментар
-
sharky_871 написа:в магазина на фиат ми казаха че използва ли се друго масло не е добре. докато със селениа и с 3000 и с 5000 оборота триенето е по малко и не се износва двигателя.аз си сложих графитно на кастрол и като ми казаха че трябва да е селениа за фиат е препоръчително и направо изтръпнах защото дадох добра сума за кастролчето а ми казаха че дори със селениа може да се кара до 13000 км с 1 смяна за цена около 60 лева което си е на далавера направо.само селениа и това си еRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Коментар
-
Re: Какво масло да ползвам???
B1keP_B0y написа:martzaro написа:Здравейте на всички. Днес си регистрирах фиатката и цял ден не мога да и се нарадвам. Предстои ми да я вкарам в сервиза за обслужване /като всяка кола/ та какво масло да си взема синтетика или полусинтетика и като марка ако може дайте съвет. За алфата ползвам Селениа 10/60 но за Фиата????? Модела е Браво 1.6 16в 103 кончета 2001 г. на 94 000 км.Благодарско на всички предварително. Ейййййй влюбен съм в тази кола"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар