Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми за зимата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ходих днес до Дианите и си взех BF Goodrich G-Force Winter. Тествах ги към 150 км. На отиване беше сухо, а на връщане проливен дъжд. Справиха се добре , ще ги видим на студ и сняг как ще се държат. Доскоро мислех, че тази марка е от скъпите и ги пропусках в търсенията си. Ако някой е карал такива, да сподели отзиви - да знам какво да очаквам през зимата.Пускам ви и цените за размер 185/65/14 с включен безплатен монтаж. Баланс, тежести и винтили се плащат допълнително по 5.50 за гума.Continental - TS 800 86T TL - 123.20 лв. с ДДС (имаше на Богров и на Околовръстното)Continental - TS 780 86T - 156.41 (1бр. Богров)Uniroyal - MS*Plus Soft 86Q - 71.72 (1бр. Богров)Semperit - Ice-Grip 3 86Q - 101.99 (Богров, Околовръстно)Semperit - Winter-Grip 86 T TL - 110.77 (1бр. Богров)Gislaved - Euro*Frost 3 86T TL - 85.98 (Богров, Околовръстно)Barum - Polaris 2 86T - 81.74 (Околовръстно)America - SLC 202 86T TL - 71.74 (1бр. Богров)Sportiva - Snow Win 86T TL - 79.68 (Околовръстно)Viking - SnowTech 86T - 105.48 (1бр. Околовръстно)Bridgestone - WS50 86Q - 158.77 (Околовръстно)Bridgestone - LM18-Blizzak 86T - 135.49 (Околовръстно)Bridgestone - LM20-Blizzak 86T - 124.99 (Богров)Bridgestone - LM30 86T TL - 124.92 (Богров)Mishelin - Alpin A3 GRNX 86T - 137.59 (Богров, Околовръстно)Kleber - Krisalp HP 2 86T - 93.07 (Богров, Околовръстно)Kormoran - SnowPro B2 86T TL - 63.27 (Околовръстно) /харчат се като топъл хляб /BF Goodrich - G-Force Winter 86T TL - 95.76 (Богров, Околовръстно)Pirelli - Winter Carving - 86T TL - 119.43 (Богров, Околовръстно)Nokian - WRG2 90T XL - 110.89 (Богров, Околовръстно)Nokian - Nordman 2 - 90T XL - 88.81 (Околовръстно)Cooper - Weather-Master Snow 86T - 86.22 (Богров, Околовръстно)
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Аз си взех 4-ри BF Goodrich 15-ки всичко ми излезе 370лв в Дианата (Богров, Околовръстно) До колкото знам това били на Mishelin гуми, много се зачудих за Semperit, но много беше едра шарката и ме беше страх да не вият. Близо 1к им врътнах и засега се представят добре, като завали ще ги видя как са и на сняг.Това е гумата а за точният модел трябва да видя фактурата и това е цена с 10% отстъпка.

Коментар

simeon3000 написа:
        Nokian - Nordman 2 - 90T XL - 88.81 (Околовръстно)
        Дали ще ми поставят шиповете на този модел.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          simeon3000 написа:
          Tornado, това чел ли си го? http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=440
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
            Tornado написа:
            simeon3000 написа:
            Tornado, това чел ли си го? http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=440
            Не бях го чел ,но на мен не ми трябват гуми със шипове да спирам по-бързо.Дали я продават шипована или не влиза в цената?Ако има колега който може да провери ще му бъда благодарен.http://www.kamortires.com/tires.php?sap=514985&lang=bg

Коментар

Здравейте ! Бихте ли ми препоръчали зимни гуми за Фиат Брава 1.9 ТД 75к. в един сайт дават за този двигател да са само с размер 175/65/14 вие какво ще кажете Трябват ми от по-евтините гуми какво ви е мнението за LASSA и Sava Escimo S3 примерно и също така дали е по-добре да се сложат всесезонни гуми...... как мислите вие, Благодаря предварително, успех колеги !

Коментар

Аз съм за трета зима с Lassa Snoways II Plus. Проблеми не съм имал, държи се страхотно на сняг и киша. Не съжалявам, че съм ги купил.

Коментар

Airfan написа:
                  Аз съм за трета зима с Lassa Snoways II Plus. Проблеми не съм имал, държи се страхотно на сняг и киша. Не съжалявам, че съм ги купил.
                  Тази гума, наистина не е лоша.... но в сравнение с Debica, Tigyr, Kormoran При километри примерно 15 000 на зима, фалирва още на втората, в смисъл почва да приплъзва!Освен това при малък размер, примерно 175/65/14 цената (96lv) и е съизмерима в момента с FREDESTAIN(101lv), GODYEAR(105lv), FULDA(95lv)a като качества е твърде далеч от тях-поне според мен, пък и според много тестове!Горните цени, могат да се достигнат в големите центрове за гуми без проблем, а за LASA общо взето се говори повече в провинцията...Мога да Ви кажа със сигурност, че и аз доста хвалех LASA, преди 3,4 години, докато не покарах с ...истински гуми, тогава: FULDA KRISTAL Montero!СЕга съм с Godeyear UltraGrip 7, от 2 седмици. След като минат2, 3 месеца ще кажа впечатленията си, но засега отзивите са повече от добри!!!

Коментар

bili написа:
                    Тази гума, наистина не е лоша.... но в сравнение с Debica, Tigyr, Kormoran При километри примерно 15 000 на зима, фалирва още на втората, в смисъл почва да приплъзва!Освен това при малък размер, примерно 175/65/14 цената (96lv) и е съизмерима в момента с FREDESTAIN(101lv), GODYEAR(105lv), FULDA(95lv)a като качества е твърде далеч от тях-поне според мен, пък и според много тестове!Горните цени, могат да се достигнат в големите центрове за гуми без проблем, а за LASA общо взето се говори повече в провинцията...Мога да Ви кажа със сигурност, че и аз доста хвалех LASA, преди 3,4 години, докато не покарах с ...истински гуми, тогава: FULDA KRISTAL Montero!СЕга съм с Godeyear UltraGrip 7, от 2 седмици. След като минат2, 3 месеца ще кажа впечатленията си, но засега отзивите са повече от добри!!!
                    При моя стил на каране ми е напълно достатъчна и не съм усетил недостатъците й, в сравнение с маркови зимни гуми, с които съм карал с предните си автомобили.

Коментар

Някакви впечатления между Дебица Фриго и Дебица Фриго2? щОто днес бяхме с един приятел на Кауфланд и го навих да си купи две Фриго на цена 58лв за размер 165/70/13 за неговото Поло.В бързината не обърнах внимание,че не е Фриго2 и сега да си призная ме човърка съвестта Как се държат на мокро и сухо,че от тук изчетеното във форума сред многото хвалби срещнах и противоречиви мения.Моля споделете,че може и да ги върнем.
                      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
                        Някакви впечатления между Дебица Фриго и Дебица Фриго2? щОто днес бяхме с един приятел на Кауфланд и го навих да си купи две Фриго на цена 58лв за размер 165/70/13 за неговото Поло.В бързината не обърнах внимание,че не е Фриго2 и сега да си призная ме човърка съвестта Как се държат на мокро и сухо,че от тук изчетеното във форума сред многото хвалби срещнах и противоречиви мения.Моля споделете,че може и да ги върнем.
                        В Метро не знам дали ще можеш да ги върнеш без основателна причина.Иначе гумата си е гума.Всичко зависи от стила и начина на каране.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

можев най-лошия случай няма да ти върнат парите, а ще трябва да купиш нещо друго за тази сума
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Фриго 2 някъде из темите някой го беше оплюл модела, така че май по-добре от стария модел, че по-меки изглеждаха поне на пипане.Имах една брошура от Метро (ако не е изтекла), и Кормораните май баха по-евтини от Дебиците при еднакъв размер, въпреки, че в Кауфланд ги водят намалени. Обаче не съм карал с никой от трите вида зимни и за това не мога да напиша други впечатления.
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                              Фриго 2 някъде из темите някой го беше оплюл модела, така че май по-добре от стария модел, че по-меки изглеждаха поне на пипане.Имах една брошура от Метро (ако не е изтекла), и Кормораните май баха по-евтини от Дебиците при еднакъв размер, въпреки, че в Кауфланд ги водят намалени. Обаче не съм карал с никой от трите вида зимни и за това не мога да напиша други впечатления.
                              Ако на разчитате на най-добрата гума да ви отведе където поискате без да имате никакви познания за шофиране на сняг или пък да усещате поведението на автомобила посреством контакта на седалището и гърба ви със седалката изобщо не се надявайте.Всичко е усет,клиренс,тегло и гуми.Пиша това защото с Корморан преди 3 години преминах през Хаинбоаз когато всички се бяха кръстосали не можеха да помръднат и слижителя на КАТ ми вика "Абе прави каквото искаш".

Коментар

Имам удоволствието да карам с Кумхо зимни гуми, много са добри, изключително тихи, много стабилни, чакаме снега подготвени добре.
                                Прикачени файлове
                                --Старата ръжда любов не хваща!--
                                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                                X