Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми за зимата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой има ли наблюдения за гуми ЛАСА?

Коментар

Ласса определено са здрави гуми, заслужават си. Аз мисля, че за нашите географски ширини най-добре е зимната гума да се държи добре на вода и студ, не толкова на сняг. В момента съм с Ейвън отпред и Малоя отзад - доволен съм, не свирят на топлото тези дни, не са ме оставяли и в предишните, по-снежните. Марката и модела според мен са пряко свързани с начина на шофиране и предпочитанията на шофьора - лично аз предпочитам по-добрите гуми да са ми на задния мост, нищо че Типо-веца е с предно - някак ми е по-стабилен в завоите.
      Типо-то е истинската работа !

Коментар

айде на темата с гумите,кой с какво,откога,какво ще слага,какво препоръчва,цени и т.н.аз все още се колебая,искам да са фулда кристал монтейро,но едва ли ще събера пари....колебая се между една две марки,имам добри впечтления от Дебица,но един дето работи в гумаджийница ме разубеди...та чудя се какво мислите за дебицата като марка? Инче другия ми вариант са сава и кумхогледам има още една тема,сега видях,абе да пише кой където иска,а излишната май е най-добре да се махне
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Втори сезон ще съм с Kleber Krisalp HP 195 55 15 Доволно се представиха миналата зима , особедно при няколко разходки до Боровец по не добре почистен път. Като цена са малко скъпи 150лв. бр. но си заслужава , все пак са производство на Michelin Груп.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

то и баба знае какво да си вземе с повече пара...примерно един колега е хвърли око на йокохама парада фатката е до към 100лв да намеря свястна гума
            ex.Мареа ТД100

Коментар

За 95лв в Бургас ми предложиха Vredenstein Quatrac всесезонни, 14-ки.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                За 95лв в Бургас ми предложиха Vredenstein Quatrac всесезонни, 14-ки.
                Колега,къде е това място в Бургас?Като слагах моите Вредщайн летни Т-трак бяха с цена 100лв за размер 185/65/14. А всесезоните бяха на 120 лева за същия размер.Мисля че 95 лв е доста добра цена за такава гума.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

В големия АутоКом в Комлука и аз за същия размер питах, дано не се е объркало момчето. Зимните Vredenstein ми ги офертира за 114лв. Но това беше април месец като ходих да ми заверят гаранцията на акумулатора. И да се е объркал или зимните или всесезонните Vredenstein ще са по 95лв Монтажа от тях е безплатен еВстествено.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз съм с Mishlen Alpin и съм много доволен
                    Фиат Пунто 1.2 75ph ; Опел Астра Ф 1.6

Коментар

гуми

Аз съм за ласа сноуейс.Много съм доволен от тях а и цената е приемлива-около 100 лева за бр.

Коментар

ivo098 написа:
                        Zaphod написа:
                        Откъде-накъде зимните трябва да са по-тънки от летните? Според мен е точно обратното - зимата имаш нужда от още по-добро сцепление - затова и шарката е различна, а е и по-добре гумите да са по-дебели или поне същите.
                        колкото е по-голяма контактната площ, толкова по-лесно колата пробуксува, зимата винаги се кара с по-тънки гуми това не е мнение, а факт
                        Точно така е!Моята класация е следната:1.Vredestein SNOWTRAC 32.Goodyear ULTRA GRIP 73.Dunlop Response 175/65 TR14 82T Най-добри цени ми предложиха от http://www.primex-bg.com/site/?page=home , където за съжаление нямат първите. Решил съм вече ще си взема от Goodyear 175/65/14 . Цена с монтаж, баланс(без вентилите)-109лв. Аз и летните си купих от там и ми казаха че като техен клиент цената е такава!

Коментар

Ето Ви още един сайт за поръчване на гуми:http://www.barzgumve.com/Мисля, че имат доста имитаторски марки например Goodride , което можеби трябва да звучи като нещо близко до GoodYear, но в сайта предлагат и доста качествени марки - и май при купуване от 2 бройки нагоре доставката влиза в цената ... само трябва да си намерите монтажа къде да Ви го извършат.Ето няколко примерни цени за размера 175/65 R14 зимни:Vredestein SNOWTRAC 3 - 119,00 лв (намалени от 168 лв) - [За мен това е супер разумна цена, като за победител в тестовете на ADAC]Continental WinterContact TS 800 82T/86T XL - 127,60/145,20 лв (намалени от 172/203 лв)Goodyear ULTRA GRIP 7+ 82T/86T XL - съответно 139,70/144,70 лв (намалени от 164/182 лв)Fulda KRISTALL MONTERO 3 82T/86T XL - 127,50/306,10 лвBridgestone Blizzak LM-20/LM-30 - съответно 116,90/128,80 лв (намалени от 176/182 лв)Dunlop SP Winter Response - 126,50 (намалени от 176 лв)други популярни у нас:Pirelli W 190 Snowcontrol Serie II - 115,90 лв (намалени от 150 лв)Michelin Alpin A3 - 144,50 лв*всичко е с ДДС за бройка (не знам на другите места как са цените, но межете да ползвате за сравнение и да пишете)Ето и резултати от тестовете на малкия размер за сезон 2009 от ADAC:http://www1.adac.de/Tests/Reifentest...ePageID=8979и на български:http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5и преди да се е почнало с въпроси от миналата година бързам да пусна и този линк:http://www.avtogumi.com/bg/polezno/parametri.phpАко повтарям някого ще ме извините - от бързане е станало неволно.И да внимавате по заснежените и заледени участъци с каква скорост влизате, че на лед нищо не помага!
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

От толкова обикаляне в търсене на зимни гуми мисля че имам някаква представа как се движат цените(поне в Бургас).В този сайт са да по скъпи от реалните цени по магазините дори и с направеното намаление.Goodyear ULTRA GRIP 7+ 185/60/14 в магазини "Експерт" са с цена от 108лв. с монтаж Dunlop SP Winter Response ми е предложиха на 102 лв. с монтажаVredestein SNOWTRAC 3 е 117лв в гуми "Европа" с уговорката че може да се измисли отстъпка с няколко лева ако закупя 4 бр.Fulda KRISTALL MONTERO 3 ми я предлагат на 91 лв.със специална отстъпка за мен,иначе е около 110 лв.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

абе колега ти да не си рекламно лице на тоя керлив сайт?Ако не си се съвземи потърси по гумаджийните и тогава пиши...това е егати скъпия сайт,гоодрайд ще слагам лично аз и ми предлагат по 72лв СЪС монтаж(в тоя сайт са 90) Дебица фриго 2 ми ги дават за 80-бяха и доскоро на промоция в кауфланд на 76...а тук ми слагат цена от 102лв,я да се скрият някъде тия цени за 185/65/14
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                                абе колега ти да не си рекламно лице на тоя керлив сайт?Ако не си се съвземи потърси по гумаджийните и тогава пиши...това е егати скъпия сайт,гоодрайд ще слагам лично аз и ми предлагат по 72лв СЪС монтаж(в тоя сайт са 90) Дебица фриго 2 ми ги дават за 80-бяха и доскоро на промоция в кауфланд на 76...а тук ми слагат цена от 102лв,я да се скрият някъде тия цени за 185/65/14
                                Цените в тези онлайн магазини, бяха добри до май-юни, сега са високички. В момента, особено големите центрове за гуми предлагат много добри цени, отстъпки, но предполагам е временно явление до първия сняг или по-точно до доставка на новите партиди...

Коментар

Working...
                                X