Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми за зимата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ники написа:
    А сега конкретната питанка - "Мареа"-та е 2.4 TDI, заводските гуми са 195/55/15", алуминиеви джанти. Чудя се би ли се получил удачен вариант , ако сложа 14" стоманени за зимата? Притеснява ме съвместимостта с ABS, спирачки, общата стабилност на колата... Има ли някой практически опит с подобни замени, ако не на същия, то на близък по характеристики автомобил? ( Прочетох мненията в темата, но не всички тех. данни са споменати, та затова да попитам пак )
    Трябва да съобразиш височината на гумата /диаметръра/ има допуск - но в калкулаторите на сайтовете той е указан и второ - дами ще се съберат дисковете със супортите в по-малките джанти - това може да стане според мен само с проврка ....
    Ники написа:
    Ако някои има идея къде могат да се купят 4 бр. 15" стоманени джанти втора употреба - ще ми е интересно. Предпочитан вариант е за София или градове в Северна България ( ама не Плевен, аз ли не знам къде да търся, нямат ли наистина местните юнаци - ама няма ). Доколкото разбрах колегата pinko има магазин или сервиз - ако има нещо налично, моля за оферта и в събота пристигам
    Не че ти препоръчвам ама по моргите провери ли: все пак за желесни а не акуминиеви - риска при стоманените е по-малък като вземеш втора ръка. а ако нямаш адреси ето тукУспехи ....
    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

angelmilev написа:
      По-малка площ - по-голямо налягане - по-голямо налягане х коеф на триене = по-голяма сила на триене
      Грешно. Провери в учебника по физика.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Няколко зими подред карам с Мишелинки и съм много доволен.Преди около седмица отново си купих Мишелин Алпин, наистина се държът много добре на снега препоръчвам ви ги
        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
        Porsche 944 S2
        http://www.valmcrae.snimka.bg/
        http://vbox7.com/user:val_mcrae
        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

johnfound написа:
          angelmilev написа:
          По-малка площ - по-голямо налягане - по-голямо налягане х коеф на триене = по-голяма сила на триене
          Грешно. Провери в учебника по физика.
          Не мисля! Но щом казваш а най-добре сложи широките гуми и карай шейната...
          Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо!

Коментар

val_mcrae написа:
            Няколко зими подред карам с Мишелинки и съм много доволен.Преди около седмица отново си купих Мишелин Алпин, наистина се държът много добре на снега препоръчвам ви ги
            Аз винаги съм бил на всесезонки и не съм имал проблеми никакви до сега!Тази година обаче съм със сезонни и зимата ще съм на DEBICA Фриго 2 (шарката на Гуд Иър от преди 2 години мисля че - май 5-цата на Ултра Грипа) - нещо много ми ги прехвалиха, а и в Пловдив ги намерих за 85 лв. броя. Сега остава само да мина да си ги прибера от там и ще пиша първите отзивиМежду другото в момента карам с летните си (нов, добре балониран Uniroyal Rain Sprinter или нещо подобно беше - 195/50/15) и не съм поднесъл и на сантиметър по София, но естествено ще го събуя веднага след като се докопам до дебиците

Коментар

Колега понеже виждам че си от Младост в Радиал на Нова деница си взех моите Frigo 2 по 80,50 лв ( направиха отстъпка от 5% за 4 гуми)
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Ха така ! Благодаря! А за 185/60/14 ли става въпрос?

Коментар

Да - точно такива си взех - 185/60/14, като им купих и железни джанти от колегата pinko. Летните заедно с летите джанти са 15-ки, но са нископрофилни и сега си почиват в гаража....

Коментар

Мерси! Значи ти ме превари там! Аз бях говорил с него за събота, а ти успя да ми ги отмъкнеш в петък или сряда беше ... аз пък успях да се уредя чак от Бургас след това + тасовете Жив и здрав!

Коментар

Е ако са оригинални тасове- няма да се оплакваш, а пък и едната джанта беше крива та трябваше да я изправят там, но за гумите - твърдо там направиха отстъпка и безплатен монтаж, което си беше бонус.

Коментар

Re

Колега zgabraovski, много евтино си ги намерил тия гуми - навсякъде са по 95-97лв!!! Нали са нови, а не втора употреба? Ще ми кажеш ли къде точно е Радиала при Нова Деница?Благодаря предварително!
                        Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter

Коментар

колеги извинявам се за досадната грешка - гумите ми са 175/60/R14 това обяснява и разликата в цената за която говорим. Иначе Радиал са точно срещу мястото на което вдигаха цирковете.

Коментар

Хе-хе! направо ме успокои - рекох, че съм се набутал 24 лв. а и на всичкото отгоре, че съм вързал хората от Пловдив (там са по 85-6 лв.) да вършат безмислена работа- сега ще спя спокойно

Коментар

zgabrovski написа:
                              Летните заедно с летите джанти са 15-ки, но са нископрофилни и сега си почиват в гаража....
                              Та се сетих .... препоръчително е да стоят без налягане/изпуснат въздих от гумите, неннапомпани/, а също така във вертикално положение най добре на джанти а джантите наредени на лост/тръба през централния отвор - всичко това се прави за да не се деформират гумите ..... Аз така си мисля, а не е ли така?
                              Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Това не го знаех! А съвсем изпуснати ли или просто да рецхем на 1,2 Атм? Ако са съвсем изпуснати няма ли да се разлепят от джантата да речем?

Коментар

Working...
                                X