Здравейте!Дойде ред за смяна на масло и филтър и бих искал да попитам марката FIAM(намерих такъв за 12лв) ползва ли се от колегите с фиатове. Добри ли са? Имат ли си клапаните - да не се стича маслото и за байпас при запушване на филтъра. Ако не струват моля препоръчайте марка и място за купуване.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслен филтър FIAM
Collapse
X
-
u_bo
-
Поставих филтър MANN. С оригиналния имаше проблем поне според мен. Лампата на маслото гаснеше ~2сек. след стартиране. Според АИ било нормално. Аз не мисля така. Мой приятел ми сподели,че и на неговото Ауди е било същото - след поставяне на филтър MANN проблема изчезнал. Ми така постъпих и аз - с този ф-ър лампата за налягането гасне веднага без закъснение. Има и двата клапана. Поне според мен в пъти е по-качествен от този в АИ, който се води за оригинален.Поздрави!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
///// написа:На пандата е малко особен филтъра - има 3-ти клапан непозволяващ на маслото да се връща обратно!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Danchojn написа:С оригиналния имаше проблем поне според мен. Лампата на маслото гаснеше ~2сек. след стартиране.......Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Ици имаше проблем с такъв филтър на ФИАМ на Заставата.След като вече беше минал 1000км след смяната на маслото лампата светна и няма угасяне.Заради тоз филтър даже лагерите на вала сменихме,направо се чуваше как тропат.Явно този ФИАМ който се продава от Технотранс при нас специално не става.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
///// написа:На пандата е малко особен филтъра - има 3-ти клапан непозволяващ на маслото да се връща обратно!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар