////Punto//// написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатора си замина. Препоръки за нов
Collapse
X
-
Re: Акумулатора си замина. Препоръки за нов
noriaga написа:Здравейте колеги и за много години! След като 2 дена не бях припалвал колата, тази сутрин реших да ходя с нея на работа ама....... акумулатора сдал богу дух. Имах проблеми с него преди няма и месец, даже бях пуснал една тема. Заредих го тогава и кара до сега ама пак е на 0. Та явно ще купувам друг. Не ми се занимава през 2 седмици да го зареждам и кой знае къде ще ме остави.Та въпроса ми е към кои акумулатори да се насоча? Нещо добро като цена и качество. Също така да е необслужваем. Четох хубави работи за Искра и лоши за Монбат. Другия въпрос ми е - тъй като по книжка за мойта брава го дават 45Ah, ако сложа 50Ah ще има ли някакъв проблем?
Коментар
-
Присъединявам се към Tornado - Exide. Май каталога им е доста близо до истината - според него за Bravo/a JTD трябва 60 Ач, аз взех 62/540, НИСКООБСЛУЖВАЕМ! Има разлика м/у ниско обслужваем и необслужваем. Само му гледам зеленото очо веднъж на няколко дни, иначе досега никакви ядове! Колега, задължително почисти хубаво клемите преди да ти го сложат, и ги омажи с грес или контакт спрей, дори и да изглеждат чисти. Вече няколко пъти, включително и на мен и на приятели, а дори и на колеги от форума имаше теми, се случи няколко дни по-късно да не става добър контакт и акумулатора да ме изостави в най-неочакван момент. И то не толкова той, колкото непочистените клеми. Носи си и ключе 10-ка или там който номер е за клемата, за всеки случай, за да можеш да отреагираш ако се случи. Казвам го от опит.Някъде бях чел че взимането на акумулатор с много повече амперчасове от препоръчвания би могло да доведе до системно недозареждане.
Коментар
-
Аз пък си взех някакъв Faam - италиански. Просто ми беше на зор инямах време да обикалям и да търся друг.http://www.faam.com/avviamento/ing-catalogo.asp50Аh е, 149лв. Мисля, че беше с 2 години гаранция.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
абе чета доста отрицателни мнения за бош, ма да ви преди 3 год. си купих колата с бош и още карам с него, а не вярвам да е бил чисто нов когато са ми продали колата. ония ден се опитвах да го отворя, исках да видя нивото на електролита и дори не разбрах как се отваря Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Ами и аз навремето четох такива негативи за боша и затова предпочетох делкото.Проблема на бош като марка е, че се прави на стотици знайни и незнайни места.Вероятността да попаднеш на некачествена партида от бош е доста по-голяма от некачествено делко. Например.Аз именно по тази причина много се чудя и сега между делко и варта - на мерцедеса аку-то е пътник и чакам да ме изненада.То е така от 2 години - ако иззими и тази - ще го мислим пак чак следващата зима Вартата също чета че са много добри батерии ама пусто ме е страх от много популярните марки.Иначе вартата се продава от веригата Авто Плюс и никак не са евтини.Миналата зима питах и 75Аh като за дизел беше 180. Делкото тогава беше 150.Приблизителни са цифрите, не съм ги записвал.Абе гаранцията е важна. Колко годинки е сега тя на българските?Като купувах делкото, гаранцията му беше 2год, не 3 както е сега.На българските беше 1 или 1,5 - не помня точно.Направо се чувствам с 1 година на кяр - така ме научиха българските акумулаториI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
varta са аут от бизнеса с батерии, вкл и акумулатори за автомобили и то от доста отдавна (до колкото знам)..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
charlie написа:varta са аут от бизнеса с батерии, вкл и акумулатори за автомобили и то от доста отдавна (до колкото знам)...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Re: Акумулатора си замина. Препоръки за нов
noriaga написа:Здравейте колеги и за много години! След като 2 дена не бях припалвал колата, тази сутрин реших да ходя с нея на работа ама....... акумулатора сдал богу дух. Имах проблеми с него преди няма и месец, даже бях пуснал една тема. Заредих го тогава и кара до сега ама пак е на 0. Та явно ще купувам друг. Не ми се занимава през 2 седмици да го зареждам и кой знае къде ще ме остави.Та въпроса ми е към кои акумулатори да се насоча? Нещо добро като цена и качество. Също така да е необслужваем. Четох хубави работи за Искра и лоши за Монбат. Другия въпрос ми е - тъй като по книжка за мойта брава го дават 45Ah, ако сложа 50Ah ще има ли някакъв проблем?
Коментар
-
Преди повече от 2 години си взех от хит-ко акумулатор Topla 60Ah Ca-Ca технология, с размерите на 45 е. Беше му последния останал такъв, сегашните 60-ти са си по-големички. Досега на стартер върти като обезумял Не знам още дали ги продава, гледам че ги няма цените вече.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Esper написа:charlie написа:varta са аут от бизнеса с батерии, вкл и акумулатори за автомобили и то от доста отдавна (до колкото знам)..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар