Здравейте колеги и за много години! След като 2 дена не бях припалвал колата, тази сутрин реших да ходя с нея на работа ама....... акумулатора сдал богу дух. Имах проблеми с него преди няма и месец, даже бях пуснал една тема. Заредих го тогава и кара до сега ама пак е на 0. Та явно ще купувам друг. Не ми се занимава през 2 седмици да го зареждам и кой знае къде ще ме остави.Та въпроса ми е към кои акумулатори да се насоча? Нещо добро като цена и качество. Също така да е необслужваем. Четох хубави работи за Искра и лоши за Монбат. Другия въпрос ми е - тъй като по книжка за мойта брава го дават 45Ah, ако сложа 50Ah ще има ли някакъв проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатора си замина. Препоръки за нов
Collapse
X
-
Стига да го събереш в тавата където му е мястото няма значение ,че е с по големи Ah.Аз винаги препоръчвам това http://www.didi94.com/batteries/excell.phpFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Не искам да налагам мнението си, обаче аз приключиш с българските марки.Преди 3 години доста четох и се спрях на ACDelco.Цената му тогава беше с 5 кинта по-ниска от тази на Бош Силвър но и четох доста негативи за качеството на Бош-а.Та ACDelco - то вече прескочи 3г. и не е помирисвал обслужване.Нещо което направо не мога да си спомня за мой БГ акумулатор. С обслужване Моите караха точно до края на гаранционния срок.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Tornado написа:Стига да го събереш в тавата където му е мястото няма значение ,че е с по големи Ah.Аз винаги препоръчвам това http://www.didi94.com/batteries/excell.phpFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
noriaga написа:Tornado написа:Стига да го събереш в тавата където му е мястото няма значение ,че е с по големи Ah.Аз винаги препоръчвам това http://www.didi94.com/batteries/excell.phpI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Още един глас за ACDelco , 3 год гаранция са хубаво нещо. А за твоя акумулатор си мисля че прескочи ли зимата ще е за смяна чак есента, ако палиш и караш всеки ден ще държи, а така не си го припалвал 2 дни, и опитваш в най-студения ден, очаквано е да баталяса... Измъчих тоя на типото преди месец, задави се нещо- клекна, заредих го и сега при постоянно каране си пали и даяни, може да го сменя но лятото, тогава и цените /май/ няма да са така душмански. /да не забравяме че скочиха в дните преди ъъъ...Фаровете!/Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:Още един глас за ACDelco , 3 год гаранция са хубаво нещо. А за твоя акумулатор си мисля че прескочи ли зимата ще е за смяна чак есента, ако палиш и караш всеки ден ще държи, а така не си го припалвал 2 дни, и опитваш в най-студения ден, очаквано е да баталяса... Измъчих тоя на типото преди месец, задави се нещо- клекна, заредих го и сега при постоянно каране си пали и даяни, може да го сменя но лятото, тогава и цените /май/ няма да са така душмански. /да не забравяме че скочиха в дните преди ъъъ...Фаровете!/Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
noriaga написа:Само да попитам при зареждането на колко A трябва да го пусна? Някъде четох че оптималното е 5% т.е. на 2,2АI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Монбат На 28ми ( петък ) тръгвам от работа, стоях малко на включени фарове и ... няма никой. Не ще да завърти. Дадоха ми ток, запалих, 14 км до в къщи. Прибрах акумулатора, само да се стопли, не съм го зареждал, нищо. Само погледнах електролита - наред си беше. На 30ти ( неделя ), сложих акумулатора - зашали веднага. Карах малко, карах и на 31ви и 1ви. Днес слизам до фичо за пръв път от 1ви след обяд.Запали. Без проблеми. На минус 15. Е как да се оплача от Монбат? П.С. Акумулатора го купих на 22.03.2007like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз си го купих директно от халето в Люлин преди 2-3 години. Не съм го пипвал. Сутринта на балкона термометъра ми показваше -18 и запали колата от раз. Бутайте се за АЦДелко. Че са хубави, хубави са, няма спор. Ама при положение, че до сега всичките си коли съм карал с Монбат и не съм имал никакви ядове не виждам защо трябва да давам пари Х2 за акумолатор като върши същата работа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар