Предстои ми смяна на масло, има една добавка на Лики Моли за почистване на нагари в двигателя, слага се около 300-400 км. преди смяната на маслото, някой пробвал ли е и има ли ефект?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за почистване на двигател За или Против?
Collapse
X
-
НЕ! я слагай, не слагай и никаква друга!!!ПП. На запад автомобилите са изчислени, ако се движат с нормални масла да не дават нагар от масл до 1 млн. км....Ако не си ги навъртял- какъв бастун ти е влязъл в задника даслагаш почистващи масла, които са главно за ТИР- ове- за пробег над 800 000 км, след което се отлагат някои смолисти съединения по цилиндъра, но някои фирми го използват за реклама за чистене от нагари преди смяна на маслото- това е заблуда.Точка.Няма двигател под 500 000 км., който да се нуждае от такова почистване.Който има пари излишни и иска да си постави мотора на излишни надноминални режими на триене, разбираж се си е негова работа. :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Rokambol написа:Горе-долу съм съгласен с колегата Kimi_Raikonen. Аз ползвах въпросната добавка, просто защото я получих като бонус към покупка.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Ако държиш да направиш малко повече от проста смяна, можеш да ползваш масло за промиване на двигателя.Само толкова. И то ако ти е първа смяна ( нов внос ) или минаваш от полусинтетика към синтетика...Няма смисъл да се прави при всяка смяна промивка.За тези добавки съм съгласен с колегите - бягай далеч от тях.Тъпото е че навсякъде само тях предлагат. Май е модерно.При последната смяна видях доста трудности докато намеря промивно масло...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
MartoModev написа:А представяш ли се като промиеш двигателя и почне да гори масалце и пропушва повечко.Аз нещо такова знам(ама това само за стари автомобили)I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:MartoModev написа:А представяш ли се като промиеш двигателя и почне да гори масалце и пропушва повечко.Аз нещо такова знам(ама това само за стари автомобили)
Коментар
-
Бащата взе сузуки балено 1,6 и какво му щукнало и на него да сложи такава добавка. На тихи обороти не се чува но като се изреже се чува яко нещо гадно като звук но труден за определяне като характер. Може и лагери да са ама може и от добавката да е . Казват че покачвала налягането на маслото. Не знам дали е така, ама ако искаш да разбереш - пробвай. Лично аз съм за - прочистване с трансформаторно масло или някакво друго ако намериш.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар