Нямам думи вече спрете се ще ви пишат по вестниците бе
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Червена нафта?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ka3BaM написа:A ти дали се усещаш , че тоя за да открадне нафтата и за да я продаде. Има огромната нужда от тези пари за да храни семейство.Или ти предпочиташ да ги даваш по бензиностанци- богатите да ставарт още по богати ,а бедните ... още поJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Най-добре е да изтриете темата. Ако някой има интерес - ще прати ЛС и ще му пиша за развитието. Няма нужда да се спори за глупости. Докато има далавери - ще има кой да ги прави. Когато няма възможности - бензиностанциите ще работят и ще си сипваме от там. Много малко приятели имам, които карат дизели и спират на бензиностанции за гориво.Айде живи и здрави.
Коментар
-
Всъщност нафтата може и да не е крадена. Далаверата излиза и по друг начин. Примерно купувам 1 тон нафта. Разреждам я с каквото там се разрежда нафтата Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 и получавам 2 тона нафта. Оцветявам я в червено и я продавам като "крадена", суперкачествена нафта от БДЖ. Всичко е въпрос на маркетингова политика.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:Всъщност нафтата може и да не е крадена. Далаверата излиза и по друг начин. Примерно купувам 1 тон нафта. Разреждам я с каквото там се разрежда нафтата Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 и получавам 2 тона нафта. Оцветявам я в червено и я продавам като "крадена", суперкачествена нафта от БДЖ. Всичко е въпрос на маркетингова политика.
Коментар
-
Off:Незнам за тази БДЖ-еиска нафта но ще споделя следното на което станах свиделтел.По миналта година търгнахме къ Германия със 2 буса. На връщане от гермяния един приятел си взе Мерцедес 124 200Ддокара го на собствен ход. По магистралата понеже бусовете бяха пълни със бяла техника неможехме да се движим със повече от 90-100 км/ч . 124-ката даде 6.2 нафта при тази скорост(със немската нафта)От като влязохме в БГ и заредихме 124-ката даде 7.9 нафта Извода за качествата на горивата оставям на вас .Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
А какво ще кажете за Ром Петрол.Имам един мой приятел, който си кара JTD-to с такава.Черна е като катран, но казват че е хубава...?"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Здравейте,темата за крадената нафта вече май е разисквана. Няма да изненадам никого, ако кажа, че с такава нафта рисковете са големи, не само със закона (доколкото го има), а и за двигателя. Пък и не бива да се краде. Един познат ми разказа за едни гяволи от неговата фирма, на които им дали "Пежо Партнер" с HDI двигател (комън рейл, аналог на нашите ЖТД), и те решили да ги хранят с крадена "червена" нафта на по-тънка цена и да си прибират я парите за нафта, я самата нафта. Да, ама не. Двигателите се п.....ли , наложило се да се ремонтират, а понеже колите били и лизингови, вносителят казал нещо като "да, ама сте карали с гориво, което не е за тези двигатели, .д.. супата". И пичовете се оказали пред необходимостта да плащат ремонта на "Пежата". Не е лошо.А за нафтата у нас и по света. Наскоро напраих едно пътуване от Бг-то до Белгия с Мареята ми (105 ЖТД). Заредих пълен резервоар "спринт дизел" на ОМВ-Банишора, нулирах брояча и тръгнах. В Словения заредих отново пълен резервоар (и в двата случая си зареждах сам и наливах докато пистолетът щракне). Бях минал 994 км с от СОфия до Словения (по точно почти до границата с Австрия) и налях нещо като 52 литра. Продължих през Австрия, Германия и Люксембург, като в Люксембург пак заредих - цифрите бяха почти същите. Средният разход и в двата случая беще около 5.25 - 5.30 на 100. Колата беше здраво натоварена с багаж (задницата беше клекнала), движих се почти с максималната за пътя скорост от 90 до 130, но по-често с около 110. В ГЕрмания попаднах в задръстване на магистралата насред полето. Това са цифрите, съдете сами.
Коментар
-
Едно време, пра-дядо ми лека му пръст е казвал:От баща и от държава човек каквото окраде - не е грях Виж крадените неща от колите, ако знам че са крадени естествено - никога не бих ги купил/взел.Лаптопи и всякакви пошибалки - също.За наФтата обаче - Който смее да я кара, де - аз не бих.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
На мои познати им предложили 500литра от червената БДЖ нафта. На супер, промо цена, ако купят цялото количество - 1.40литъра на дребно, 1.20 за всичко... Организирали се трима човека, събрали парите, уговорили се с продавачите за място на доставка и т.н... Продавачите дали 10 литра да се пробва (продали)... Всичко 6 точки, нафтата - перфектна... Търговийката върви, парите са събрани, 500литра съдове - също... Продавачите - многократно дават да се разбере, че са служители на БДЖ... Моите хора купуват нафтата - мирис/цвят/вкус - нафтата от пробите. Разливат си по домовете и се прибират. Изненадата идва, когато си напълват резервоарите, двигателите им обаче не харесват "новата" доставка и... не искат да запалят... След редица проби и грешки - "нафтата" се оказва всичко друго, но не и нафта... пострадали - един двигател и общо 3 портфейла.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар