ха аз онази вечер си тествах антифриза с една машинка при какв температура замръзва. Направихме тест на няколко коли и на повечето показваше от -20 до към -30 С. Моят показа над маркировката на машинката а тя е -40. Ако мислено продължа маркировката щеше да е към -55. Антифриза е от лукойл онзи от 4лв. не помня как се казва готов за употреба. Сега определено съм спокоен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз/ внимавайте какво слагате /
Collapse
X
-
Аз пък моя го смених целия миналата година.Нямам пробка ,така че скъсах скобата на долния маркуч на радиатора,подложих един лиген и издъпрах маркуча.Всичко изтече.Новия антифриз предварително правих проба ,която стоя във фризера за да установя съотношението концентрат -дестилирана вода понеже не вярвах много на писаното на етикета.След това по обратния път:стягане на маркуча със нова скоба,наливане.На моя мотор охладителната система е с автоматично обезвъздушаване така че не съм се разправял поне с това.Според теоретичните специалисти отдавна трябваше да са започнали проблемите..........Такива обаче нямаше нито миналата зима ,нито това лято.Антифриза съм го купил от ШЕЛ,пише че е правен в Полша и е със синьо-зеленикав цвят.А иначе ако не сипеш ПАРАФЛУ,да не сипеш Селения в мотора или Тутела в скоростната кутия знаете ли какво става.......... тук най-добре ще отговорят теоретичните експерти.
Коментар
-
lubobg написа:А иначе ако не сипеш ПАРАФЛУ,да не сипеш Селения в мотора или Тутела в скоростната кутия знаете ли какво става.......... .
Коментар
-
Да спомена и тази зима.Не използвайте продуктите на Ароматик Казанлък визирам течностите за измиване на предното и задно стъкло и нискозамръзващи течности за охладителната система.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар