Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антифриз/ внимавайте какво слагате /

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ха аз онази вечер си тествах антифриза с една машинка при какв температура замръзва. Направихме тест на няколко коли и на повечето показваше от -20 до към -30 С. Моят показа над маркировката на машинката а тя е -40. Ако мислено продължа маркировката щеше да е към -55. Антифриза е от лукойл онзи от 4лв. не помня как се казва готов за употреба. Сега определено съм спокоен
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
      Антифриза е от лукойл онзи от 4лв. не помня как се казва готов за употреба. Сега определено съм спокоен
      Хвърли ме в дълбок размисъл Целия ли го смени или само доля
      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Аз пък моя го смених целия миналата година.Нямам пробка ,така че скъсах скобата на долния маркуч на радиатора,подложих един лиген и издъпрах маркуча.Всичко изтече.Новия антифриз предварително правих проба ,която стоя във фризера за да установя съотношението концентрат -дестилирана вода понеже не вярвах много на писаното на етикета.След това по обратния път:стягане на маркуча със нова скоба,наливане.На моя мотор охладителната система е с автоматично обезвъздушаване така че не съм се разправял поне с това.Според теоретичните специалисти отдавна трябваше да са започнали проблемите..........Такива обаче нямаше нито миналата зима ,нито това лято.Антифриза съм го купил от ШЕЛ,пише че е правен в Полша и е със синьо-зеленикав цвят.А иначе ако не сипеш ПАРАФЛУ,да не сипеш Селения в мотора или Тутела в скоростната кутия знаете ли какво става.......... тук най-добре ще отговорят теоретичните експерти.

Коментар

lubobg написа:
          А иначе ако не сипеш ПАРАФЛУ,да не сипеш Селения в мотора или Тутела в скоростната кутия знаете ли какво става.......... .
          АНАТЕМАА!!! Ти, изменнико.... Тутела - добре... Парафлу - хммммм.. Селения обаче да не сипеш - светотатство! А пък и ако течността за чистачки не ти е Арексонс, е тогава вече ....

Коментар

аз си сложих малко антифриз в фризерчето на около -15 -20 градуса и замръзна, затова източих малко и сложих 1 л концентрат който на -60 от петрол за 6 лв литъра.предполагам че няма да имам ядове
            Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Да спомена и тази зима.Не използвайте продуктите на Ароматик Казанлък визирам течностите за измиване на предното и задно стъкло и нискозамръзващи течности за охладителната система.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
              X