chris написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз/ внимавайте какво слагате /
Collapse
X
-
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
chris написа:"те ша ни кажат па"!? - не съм от тоя тип хора дето от всичко разбират.Просто искам да кажа, че човек трябва да подхожда с разум към тия неща, не само да гледа кво са му написали в книжката.Че те могат да ти напишат да ползваш марка дето дори я няма в БГ - и ти какво - ще скочиш до завода в Италия или ще си го изпишеш по каталог ли??Айде за сериозните неща съм напълно съгласен, ама това си е просто антифриз. Ако го купиш от място където държат на качеството и на доставчиците няма никакъв проблем. Е, разбира се не като колегата дето се разхожда по "Симеон" и си вика "абе аз що да ни взема антифриз от тоя симпатичен арабин"I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Нарочно написах, че е просто антифриз защото според мен за антифриза е достатъчно като го сложиш във фризера да не замръзне, пък каквато ще марка да е.Аз също никога не взимам неизвестни марки.Аз също разреждам антифриза винаги с дестилирана вода.Просто мисълта ми беше следната:Марката, която ти я цитират в книжката я цитират не щото е най-добрата за твоя двигател, а щото конкретните производители са навързани като свински черва. Всичко е бизнес. За това ти пишат - карай само със Селения, Тутела, Парафлу е т.н.Премерно аз съм на мнение, че Селения е доста добро масло, но в никакъв случай не най-доброто (независимо от марката на колата). Ама нали сме си точно като секта - всички си търкаляме колите със Селения щото така бил казал г-н Фиат!А защо с такова масло искат да си караме колите всеки има право на своя интерпретация. Моята е това!Bravo 1.6 16v
Коментар
-
chris написа:Нарочно написах, че е просто антифриз защото според мен за антифриза е достатъчно като го сложиш във фризера да не замръзне, пък каквато ще марка да е.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Хубава темичка се заформи, та и аз да питам каква е в момента цената на Paraflu и какво е съотношението антифриз-дестилирана вода и колко от едното и колко от другото за колата от подписа ми!Какво мислите за антфриза на Prista-long life, стрували си парите и качеството?now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Nino написа:chris написа:Нарочно написах, че е просто антифриз защото според мен за антифриза е достатъчно като го сложиш във фризера да не замръзне, пък каквато ще марка да е.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
dimmX написа:Хубава темичка се заформи, та и аз да питам каква е в момента цената на Paraflu и какво е съотношението антифриз-дестилирана вода и колко от едното и колко от другото за колата от подписа ми!Какво мислите за антфриза на Prista-long life, стрували си парите и качеството?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Roko написа:spark написа:То поне да имаше пробка на блока да го източа всичкия, ми все остават боклуци и то поне 2-3литра. То не си е смяна ами е смесване На 1.6 поне има пробка на блока и с кеф да си купиш Парафлу и да го налееш всичкия
Коментар
-
Няколко теми по-надолу има снимки къде е пробката.А антифриза освен да не замръзва трябва и да не е агресивен към метала. Защото с годините се образуват язви по главата, което е неизбежно, но поне с хубав антифриз ще изкара повече. Иначе шлайф докъдето може ако не е късно и маслото не е станало на боза Засега ползвам антифриз от бензиностанциите на Петрол (т.е. Приста) и съм доволен. Тая година нямам почти никакви харчове по колата и догодина може да я черпя с ПарафлуFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
dimmX написа:Хубава темичка се заформи, та и аз да питам каква е в момента цената на Paraflu и какво е съотношението антифриз-дестилирана вода и колко от едното и колко от другото за колата от подписа ми!Какво мислите за антфриза на Prista-long life, стрували си парите и качеството?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар