завчера реших да сменям антифриза вчера взех от един магазин на Симеон, като прочетох съдържа оцветител! казаха ми по телефона да не би някой да го обърка с вода Моноетиленгликол, разни антикорозионни добавки какви не се знае, но като отворих да сипвам мерише на нещо като АМБ или терпентин, а досега не съм срещал антифриз с подобна миризма с колеги също казаха да не го сипвам и така и направих антифриза е на Фирма Терахим България ООД София - Княжеводори има означение, че е по стандарт БДС10126 - 82 г.има телефони, а дори и единия е не - съществуващима ли някой по запознат с химията
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз/ внимавайте какво слагате /
Collapse
X
-
Ми хората си препоръчват антифриз за Фиат бре Ключи! PARAFLU !!! К’ви са тези илиенско-симеонски сурогати. На Пунтото го смених септември 2005г, не е мръднал, нито си е променил цвета. Е, не струва 3 лв/л, а пет пъти по толкова. Да няма после "га яде кифтетата ни рива" и "много се трошат тези фиатове, мамка им"!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
spark написа:То поне да имаше пробка на блока да го източа всичкия, ми все остават боклуци и то поне 2-3литра. То не си е смяна ами е смесване На 1.6 поне има пробка на блока и с кеф да си купиш Парафлу и да го налееш всичкия1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
spark написа:То поне да имаше пробка на блока да го източа всичкия, ми все остават боклуци и то поне 2-3литра. То не си е смяна ами е смесване На 1.6 поне има пробка на блока и с кеф да си купиш Парафлу и да го налееш всичкияSpace Star 1.9 DID
Коментар
-
chris написа:Това с Парафлу-то ми се струва малко сектантско.Аз примерно никога не робувам на тия работи, измислени единствено с цел да взимат парите на хората.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
"те ша ни кажат па"!? - не съм от тоя тип хора дето от всичко разбират.Просто искам да кажа, че човек трябва да подхожда с разум към тия неща, не само да гледа кво са му написали в книжката.Че те могат да ти напишат да ползваш марка дето дори я няма в БГ - и ти какво - ще скочиш до завода в Италия или ще си го изпишеш по каталог ли??Айде за сериозните неща съм напълно съгласен, ама това си е просто антифриз. Ако го купиш от място където държат на качеството и на доставчиците няма никакъв проблем. Е, разбира се не като колегата дето се разхожда по "Симеон" и си вика "абе аз що да ни взема антифриз от тоя симпатичен арабин"Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар