Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лeтни гуми - съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, да питам някои от вас да имат впечатления от Nokian H 185/60/14?. Предстои ми избор за това лято, та да попитам за тези конкретно.Мерси предварително!.

Коментар

Колеги имам едно питане.Мишелин предлага ли гуми с размер 195/50/15....?И по точно Michelin Energy Saver!??
      Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
      Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Предлага. Поне според моите наблюдения.
        FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

Колеги препоръчайте ми гуми с размер 165/65/14,да не са от най-евтините или от най-скъпите нещо посредата.Благодаря предварително.
          ===============
          Fiat Punto 1.2 85 16v ELX
          Nissan Primera 2.2 DTI 2002

Коментар

някой ползвал ли е MARANGONI :: ZETA LINEA и ако можи да кажи мнение за тях
            ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
            Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
            Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Grisha_bravo написа:
              някой ползвал ли е MARANGONI :: ZETA LINEA и ако можи да кажи мнение за тях
              Гриша, аз много си бях харесал тези гуми, като шарка и дизайн - много агресивни. И се бях наточил яко да си купя такива. Но веднъж дойде клиент с една астра и като се загледах - целите гуми бяха в балони - чисто нови гуми - по 2-3 балона на гума. Та тогава се разкандърдисах и си карам още с добрите стари пирелита. Това мога да ти кажа за марангонитата от личен опит.

Коментар

мерси ще се насоча към други
                ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
                Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
                Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Колеги, след доста мислене, четене, разпитване, пресмятане и т.н., вчера сложих Hankook Ventus V12 Evo (K110) и съм много доволен засега. Успях да "изпиля" гуми при тръгване от третия опит, пробвах по-резки завъртания на волана, рязко набиване на спирачки и мноооого добре се представят. Возят и малко по-меко от старите ми Pirelli P6000. Само на мокро още не съм ги пробвал, но скоро и това ще стане и ще споделя.
                  FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

Някой има ли наблюдения върху Fulda EcoControl,ADAC [/url]www1.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/175_65_R14/default.asp?ComponentID=209161&SourcePageID=8772 им дава висока оценка,а и цената им е добра.
                    ===============
                    Fiat Punto 1.2 85 16v ELX
                    Nissan Primera 2.2 DTI 2002

Коментар

Това, което съм чувал, е, че са здрави гуми и държат на нашите пъища. Иначе другите им показатели не са цвете. Нямам личен опит, но това съм чувал от приятели, карали с такива гуми. Доколкото си спомням обаче на по-тежка кола се държат по-добре (като всяка гума де).
                      FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

Момци и момички, и аз съм се засилил за две гуми, но с размер 205/55/16.С тоя размер някой да кара нещо добро и евтино?За сега си видях едно infinity дето изглеждаше адски добре за 102лв гумата. Но това са си китайски гуми.Другото е Барум...Tigar...не виждам много симисъл от скъпи летни гуми.какво ще кажете?
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Гледам, на този сайт, дето го рекламират отгоре, БФ Гуудрич G grip по 84 лева парчето за 185/65/14. С отстъпката за четири гуми отиват малко над 75 лева. Ако са наследникът на Профайлър 2, то много си струват. Профайлърът е много здрава гума, като за нашите пътища е просто перфектна - стабилна, не прави балони, на вода е много добра. Единствено, си мисля, че малко по-бързо от необходимото се износва - сега съм четвърти сезон с тях и ще им е последен. Смятам, че около 45-50 000 километра ще изкарат.
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

GTipo написа:
                            Момци и момички, и аз съм се засилил за две гуми, но с размер 205/55/16.С тоя размер някой да кара нещо добро и евтино?За сега си видях едно infinity дето изглеждаше адски добре за 102лв гумата. Но това са си китайски гуми.Другото е Барум...Tigar...не виждам много симисъл от скъпи летни гуми.какво ще кажете?
                            май разликата между скъпа и евтина лятна гума е, че както при зимните евтините не добавят там каквото трябва, за да седи по-мека гумата, така лятото не добавят каквото трябва да е твърда гумата. не съм разбирач по гумите, но съм харесал едни корморанки за летни, асиметрични и четох, че за 20 000 заминавали, толкова са меки.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тоест за 2 лета при мен. Не е много оферта.Мисля че след като има и тест за по-малко износване, и същевременно за гориво, би трябвало гумата да си е твърда, но да се износва по-малко.По-малката консумация на гориво ще рече, че има добро сцепление с настилката.Мисля си за Фулда, нагоре гледам сте писали че са гот, гледам че и Нокиан H на тестовете са супер...ще пиша какво съм намерил.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

колкото по-добро сцепление, толкова по-голямо съпротивление и толкова повече харчи колата. ама това са дребни сметки. все пак не караме някви болиди, че чак толкова да се вманиачаваме в сцеплението, да има там грайфер, че като те изненада някоя река на извънградско след някой завой и да не се блъснеш като в стена в тази локвичка, както и като навали стабилно дъжд да може да караш там 120 на магистрала, без да става нестабилна и това е. другото е да не се изкриви и да станат балони, чак пък толкова тестове али бали... то само от типа настилка губим сериозно сцепление, като сложиш и някоя дупка на завоя.... аз си харесах корморан и клебер, погледни корморан рънпро б2, асиметрични са и на добри цени
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X