Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител - какъв, къде, колко? Искам да е читав!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аксиалния лагер би трябвало да вие, когато не е натиснат педала.Когато е натиснат - лагера на първичния вал. Така или иначе ще разбереш като сменяш съединителя.Искай да ти видят и маховика, в какво състояние е.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

u_bo написа:
      batproho написа:
      В Събота живот и здраве ще сменям съединител при Христо в Ямбол.Човека упорито ме убеждава че АР си заслужава парите а смятам че спокойно може да ми пробута Валео което е малко по-скъпо но той твърди че качеството на двете марки е идентично просто АП са с преференциални цени за България.
      ЩЕ чакаме отзиви след 4000- 6000 км градско !!!да не забравиш
      Ами вече съм с новият съединител, да се надявам че ще изкара малко повече от 6000 км. градско .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

emzo написа:
        Аксиалния лагер би трябвало да вие, когато не е натиснат педала.Когато е натиснат - лагера на първичния вал. Така или иначе ще разбереш като сменяш съединителя.Искай да ти видят и маховика, в какво състояние е.
        Да попитам, лагера на картинката означен с 1 ли е въпросния лагер?
        Прикачени файлове
        Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

zim написа:
          emzo написа:
          Това на снимката е лагера на първичния вал на скоростната кутия!Шума от повреден лагер се усеща при отпуснат, не натиснат педал на съединителя!!!При натиснат съединител, заработва аксиалния лагер и ако не е наред, се чува виене, скърцане в по-тежките случаи....Така, че твоя проблем е в съединителя, най-вероятно аксиалния лагер е износил диафрагмите на притискателния диск и се е "вкопал" в него!

Коментар

hit-ko написа:
            zim написа:
            emzo написа:
            Това на снимката е лагера на първичния вал на скоростната кутия!Шума от повреден лагер се усеща при отпуснат, не натиснат педал на съединителя!!!При натиснат съединител, заработва аксиалния лагер и ако не е наред, се чува виене, скърцане в по-тежките случаи....Така, че твоя проблем е в съединителя, най-вероятно аксиалния лагер е износил диафрагмите на притискателния диск и се е "вкопал" в него!
            Благодаря за изчерпателния отговор. Ще покарам известно време така, още не е нетърпимо, и ще сменя съединителя заедно с аксиалния лагер.
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Да обобщим информацията , скоро време ще се наложи да сменям съединителя на Мареа-та 1.6 16В Като марка съединител коя излиза като най-добра от предлаганите в сайта на АХМ
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Предполагам че всички ще ти кажат слагай ВАЛЕО, аз послушах Христо и ми сложиха АП, поне до момента съм доволен.
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Предполагам че всички ще ти кажат слагай ВАЛЕО, аз послушах Христо и ми сложиха АП, поне до момента съм доволен.
                  А за този комплект ФИАТ предполагам че това е най-доброто. АП четох че Христо го препоръчва , явно съотношението цена-качество е най-добро
                  Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

По неговите думи поне се знае че се произвеждат само в Италия и Великобритания за разлика от ВАЛЕО което масово се внася от Турция.Отделно ме убеди че масово на такситата в Ямбол е монтирал АП а смятам че те са достатъчен атестат за тежко натоварване на съединителя.

Коментар

batproho написа:
                      По неговите думи поне се знае че се произвеждат само в Италия и Великобритания за разлика от ВАЛЕО което масово се внася от Турция.Отделно ме убеди че масово на такситата в Ямбол е монтирал АП а смятам че те са достатъчен атестат за тежко натоварване на съединителя.
                      Прав си едно такси иска здрав съединител , слушам само добри неща за АП остана да поръчам . Да е готов че не се знае кога ще се "окоти" този с които карам в момента

Коментар

Ами аз сега в Събота и на другата кола ще ходя да сменям съединителя, но за нея няма производство на АП и ще слагам ЛУК пак по препоръка на Христо.

Коментар

batproho написа:
                          Ами аз сега в Събота и на другата кола ще ходя да сменям съединителя, но за нея няма производство на АП и ще слагам ЛУК пак по препоръка на Христо.
                          Ок , благодаря ти

Коментар

Коментар

И аз преди седмица смених при Христо съединителя и лагерите в диференциала. Според думите му оригиналните комплекти Фиат като се отворят понякога съединителя бил Валео понякога АП. Новия ми се оказа Валео. Още му свиквам, защото съм свикнал да отпускам съединителя по един начин, а стария явно леко си е превъртал при зацепването. Новия зацепва от раз и трябва да си много по-нежен с него
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                                И аз преди седмица смених при Христо съединителя и лагерите в диференциала. Според думите му оригиналните комплекти Фиат като се отворят понякога съединителя бил Валео понякога АП. Новия ми се оказа Валео. Още му свиквам, защото съм свикнал да отпускам съединителя по един начин, а стария явно леко си е превъртал при зацепването. Новия зацепва от раз и трябва да си много по-нежен с него
                                Сигурно гасиш колата при тръгване като новобранец сега

Коментар

Working...
                                X