Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител - какъв, къде, колко? Искам да е читав!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

niko_ymn написа:
    Всичко това, което е написал итън е много интересно (не го трийте въпреки че е като за цяла отделна тема), НО въпроса беше кой съединетел е корав, щото ако сменя пак и пак ми изкара само 1000 км безпроблемни а след 10 000 да е за повторна смяна и ще се стигне до рекламации и до съд. Карам си лекичко, но градско - не съм сигурен, че проблема е само в мен. С това притрисане как да не дигам обороти и да задържам на поллусъединител - друго ли да се разбива по колата, нека се хаби - и без твя то се е видяло ...Нов питане - сега мога ли да сменя само притискателя и С КАКЪВ (ако има смисъл така), на който да не му пише на кутията гаранция 9000 мили (15000 км). На бензиновия матор май няма демпфери и в маховика. Цената на труда ми разказва играта. Искам като ще е гарга да е рошава. Само тези над 300 лева ли са читави комплекти? (Наринах пари колкото за още едно фиатче и ходя вече като просяк отслабнал, не ми останаха за ядене от тази брадва.) Моля някой да напише от какъв е доволен ако го е карал поне 30-40 хил км!Благодарско.
    При тебе какъв е точно проблема? Някъде из мненията четох,че се съмняваш че са ти набутали турско Валео,но в какво се израява при теб-буксува,тресе при потегляне,твърд е много? И аз много мислих за вариант на сменя маховика с обикновен,но кой може да каже с кой модел?? На 100 ТД маховика с пружини ли е? Знам само че е 215мм ли беше,а нашия е 230мм за ЖТД-то,някой ако е сменял съединител дали било на ТД75 или ТД100 да сподели моля.Аз също незнам какъв ще еточно резултата,защото в понеделник се очертава да слагаме кутията.Само,ще кажа че си купих съединителя от Христо (Хитко) и той ми направи отстъпка0да е жив и здрав,защото и аз много се поохарчих покрай този ремонт.Комплекта както казах и преди,който купих от него е прритискател:Fiat Made by Valeo 17/07/07 04:40 791678. На феродовия пише: Fiat Made by Valeo 05/07/07 584314 HAK LATO CAMB 10. Oбаче сега като се загледах по-подробно в надписите на притискателния диск имаше един лист и на него видях надпис на турски и на телефон с кода на Истанбул че да видим колко ще го бъде тоз съединител.
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Претриса при потегляне но не е от тампон на двигателя.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Днес си смених съединитяла на FERRITO. Сложих VALEO - Made in Turkey (229лв)...... само времето ще си покаже дали съм се прецакал или не ... А инче оригиналния които свалих беше също VALEO.

Коментар

Тази също може да я боднете като Важна в раздел Консумативи.

Коментар

Недоволен съм от марката MecArm(на 192000км сложих комплект-феродов, притискател и лагер) на 194500км започна да влиза трудно първа и задна съпроводена с хъркане.След още 1000 км беше късмет да тръгна от някой кръстовище, лоста минаваше през всички скорости докато накрaя вкарам първа.Беше истински ад.Смених, щанги тампон на скоростите,скоростен лост- легло и нищо.Накрая 3-ма-4-ма казаха съединител, друг кутия, трети-масло и си викам първите трима познаха.Купих си Валео комплект и го смених и сега съм щаслив.Никога Мекарм!!!
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

хора да питам за моята лагерницаФиат Пунто МК1 1,1 97гслучвало ми се е при вкарване на първа съединителя да остава долу до ламарина, при изключване от скорост се оправя, него прави постоянно, но е доста неприятнооткакво го прави това, мненията са от претискателен диск до жило за съединителя
              ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

seninkn написа:
                хора да питам за моята лагерницаФиат Пунто МК1 1,1 97гслучвало ми се е при вкарване на първа съединителя да остава долу до ламарина, при изключване от скорост се оправя, него прави постоянно, но е доста неприятнооткакво го прави това, мненията са от претискателен диск до жило за съединителя
                колега на мен беше така смених съединителната помпа която не е нищо особенно ,но е скъпичка .А по темата за марките съединители : преди година смених съединителя от-до барабар с маховика защото беше всичко на парчотии вътре ,но за сметка на това само понякога не влизаше 4-та от рас.колата нали е дизел и трябва задалжително диск с прожини за обиране на големите вибрации на мотора!!! аз си качих съединител на ferodo 998лв. (без монтажа )комплект от - до както казах.ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ МАРКАТА И ЦЕНАТА ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО

Коментар

Колеги аз преди 5-6 дена смених съединител марка АP след смяната стана мек като памук , но задна,1 и 2 пак ми влизат понякога трудно бихтели ми казали какво да направя ???

Коментар

И Аз скоро ще сменям съединител.По съвет на Христо ще е марка АP надявам се да излезе сполучлив.Понеже до колкото разбрах от Него АP били за първоначално вграждане във Фиат, та ще видим де.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Днес като се равих в нета попаднах на една марка съединители за , които не бях чувал- "AISIN". До колкото разбрах се ползва за първоначално вграждане от почти всички японски производители на автомобили. Това е сайта на компанията "AISIN ": http://www.aisinaftermarket.jp/en/
                      SEAT Leon Cupra 300
                      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

аз лично сложих на моето пунто и на това на жена ми ВАЛЕО.на пазара е можеби един от най-читавите.Нормаланта му цена е 210-220 лева.Доволен съм
                        Вече карам разумно!

Коментар

batproho написа:
                          И Аз скоро ще сменям съединител.По съвет на Христо ще е марка АP надявам се да излезе сполучлив.Понеже до колкото разбрах от Него АP били за първоначално вграждане във Фиат, та ще видим де.
                          тези за първоначално вграждане ве4е не им вярвам.за мен е мошенгия.с такива амортисьори ме наредиха(за първоначално),че сега друса повече от свалена голф тройка :D
                          Вече карам разумно!

Коментар

Нали Ти е ясно че голяма част от продуктите на Валео са произведени в Турция и нямат нищо общо с качеството на марката?
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                              Нали Ти е ясно че голяма част от продуктите на Валео са произведени в Турция и нямат нищо общо с качеството на марката?
                              Прав си,но лично аз ползвам оригинално ВАЛЕО,трудно намерих наистина,но гаранция,че е добро.
                              Вече карам разумно!

Коментар

Моят (Валео), го взех от Тех-Ко, колко е оригиналдъ - нямам идея.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X