Миналия уикенд тръгнах да сменявам хидравличното масло на Мареата и имам няколко въпроса. Маслото, което излезе беше плътно черно (качвам снимки). Това нормално ли е на кола на "само" 150 000км? Виждал съм масло на подобни километри и на 10+ години, което е черно в казанчето, но като го размажеш на хартия има леко розово-кафяв цвят, моето си е като катран и в казанчето и на хартия. Интересното, е че след източване на казанчето и доливане на ново три пъти, общо около литър, и новото се оцвети в черно след раздвижване на волана и говорим за същото плътно черно като преди, не само леко да потъмнее. Вторият ми въпрос е възможно ли е да е слагана някаква черна добавка за оплътнение на теч и за това така да се получава или си е просто защото е на над 20 години маслото. И последно проблем ли е, че слагам пълна синтетика, зелено масло, а не червено за автоматични скоростни кутии, както е по книжка?
Иначе от смяната има ефект, вече не вие при въртене на волана. Мисля до края на месеца пак да повторя процедурата, пък може и да се избистри малко.
Иначе от смяната има ефект, вече не вие при въртене на волана. Мисля до края на месеца пак да повторя процедурата, пък може и да се избистри малко.
Коментар