От тези твои перипетии в сервиза аз се сещам за друго. Сега нали ще искат да въведат сервизите да дават гаранция за ремонтите, които извършват. А каква гаранция ще имаме за ремонтите, които сами си извършваме на поляната и излиза ли, че няма да можем да си правим ремонти, защото не можем да си дадем и гаранция? Казвам това, защото с шурей ми много пъти правим такива ремонти на Мареата, но той е инженер, има всякакви инструменти и постоянно чете и се интересува. Той проверява в спецификациите всеки болт с колко нютон-метра да затегне. Аз в сервиз не съм виждал някой да ползва динамометричен ключ, а всичко се стяга до отказ. Преди две години с отбелязвания и шублер ми смени накрайниците и като отидохме на стенд, всички стойности светнаха в зелено, а в сервиза казаха, че такава регулирана кола не са виждали. Та, аз вярвам много повече на това, което виждам, че прави шурей ми, отколкото на някакви измислени гаранции. Така и ти - отиваш за едно в сервиза, а после се оказва, че са ти "ремонтирали" някои други неща без гаранция

Коментар