Станев, и аз така я мислех с бравото едно време и познай, ходих си до нашто село два пъти и приключихме
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови зимни гуми?
Collapse
X
-
D. Stanev написа: Преглед на мнениетоСлед близо седмица дилема за зимата, проверки, справки и четене на много инфо, както и консултация с "капацитети" и не до там, реших да пробвам всесезонни гуми. По-специално Фалкън. Избора ми беше донякъде предрешен, понеже става въпрос за 225/40/18 с борд, а тази гума ми идва с най-голяма отстъпка от гумаджията с когото работя от доста време и му имам доверие.
Аргументите които успях да обобщя са следните - в югозападна България (Благоевград) няма много тежки зими и тук сняг се задържа за по няколко дена, при това покривката рядко е повече от 5-10 сантиметра, въпросните гуми ги дават с температурен диапазон в широки граници, но оптимално работещи от -5 до 30 градуса, като особеното е, че не влошават рязко свойствата си при температурите извън този диапазон (предстои да проверя), колата на която ще ги метна не я карам особено много - предимно на дълъг път. Въпроса е дали не сбърках... чудя се, понеже за пръв път се решавам на такъв ход с всесезонни гуми (?!)
Ако си взел за този размер, който спомена, модела АС200, то според мен си сбъркал.
Всесезонна гума в момента или Добра година, или Нокиан. В трети случай Конти.
Но АС200 на Фалкен със сигурност не е 4 сезонна гума, а си 3 сезонна отвсякъде. Зимата ще ти е тегаво с нея.
Или накратко - при избор на всесезонни гуми се стремиш да вземеш "зимен" модел, защото всички гуми, дори и зимните нямаш да имаш ядове да ги караш лятото, но ако не е по "рождение" със зимен характер, то и най-големите проблеми за едни гуми е именно зимния сезон.
п.п. И колко да е по-евтин този Фалкен от един 4 сезонен Kumho SOLUS HA31, което към днешна дата е около 190 лв., че да си струва? Разбира се ако не си взел 210 модела де.Последна редакция от BO; 29.10.2018, 16:42.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Последна редакция от D. Stanev; 29.10.2018, 17:16.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Карах около година с Кросклимат, включително миналата зима. Вярно, че гумите не ги купих нови, но ги взех сравнително нови - ДОТ15 и не крайно износени. В нета цената на 1бр. такава гума беше 280лв (може би размера беше крив), както и да е, определено не съм доволен - нито зимата, нито лятото. Не, че закъсах някъде предната зима, с внимателно каране, но не се чувствах сигурен, както със зимна гума. Та аз не бих се спрял на всесезонни отново. Има значение и региона, де.
Коментар
-
D. Stanev написа: Преглед на мнениетоМисля, че модела е 210 - това е изображението:
[ATTACH=CONFIG]106271[/ATTACH]
Сега обаче се чудя друго (имам последен шанс) дали за 30 лева разлика (на гума) да не взема Мишелин Кросклимат, че уж са най-доброто (по думите на гумаджията)?!
Иначе ако ти се дават малко повече пари, Кросклимата не е удачен вариант, поради причините, които написах. Най-доброто решение към този момент е Goodyear Vector 4Seasons Gen-2.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
D. Stanev написа: Преглед на мнениетоАми... на отговорността на гумаджията поръчах Мишелинките... пък ще видим.
Ама щом си поръчал, свирена работата.
П.п. дано да ти доставят поне "плюс" варианта.Последна редакция от BO; 30.10.2018, 00:01.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
D. Stanev написа: Преглед на мнениетоАми... на отговорността на гумаджията поръчах Мишелинките... пък ще видим.Последна редакция от banski starec; 30.10.2018, 20:16.
Коментар
-
Цяло лято, от около 5к км, карам с NEXEN NBLUE 4 SEASON 91T 4PR До момента съм доволен. Тихи, с добро сцепление. Предстои зимата да разбера как са. Надявам се да изкарам поне 3-4г или (30-40к км) с тях.
Коментар
-
Я дори са на първо място при тестовете на ADAC за all season tires
http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
Коментар
-
Здравейте.
За да не отварям нова тема, реших да попитам са съвет тук. За новия сезон, ще трябва да купувам нови зимни гуми за Алфата 159. До сега карах с Nokian WR D3. Сега обаче съм пред следната дилема на какво да заложа за новият зимен сезон ( като вероятно ще се карат още поне два сезона). Колебанието ми е между:
- Nokian WR D4 ( по-нов модел на старият Нокиан)
- Nokian Snowproof ( доколкото четох това е нов модел, уж адаприран към климатичните условия на Централна и Източна Европа, уж с добри ревюта за пътно поведение на сняг и киша)
- Мichelin Alpin A6 - ясно, че това е топ премиум гума, въпроса ми по-скоро е според вас дали си заслужава по-високата инвестиция ( около 100 лв. общо за комплекта от 4 гуми в полза на Snowproof и около 160 лв.,ако е WR D4, в сравнение с Нокиан)?
Като цяло, зимата карам колата ежедневно в градски условия, и доста често уикендите, в т.ч. и по планини. Зимния сезон навъртам около 12 хил. км.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар