Ако колата не харчи масло, няма причина да ползваш нещо друго освен 5W40 през всички сезони. Маслата с този вискозитетен индекс типично са с по-добри характеристики от 10W40 и са силно за предпочитане. А и при Арека, разликата в цените между двата вискозитетни индекса е твърде малка, за да се слага 10W40 - няма и 5лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъпо или евтино масло
Collapse
X
-
Не ми харчи масло,имам разни течове и доливам 500-600гр. за 10к, но това масло ме съмнява ,разгледах и другите му разновидности и спецификации и би следвало това масло да отговаря и за кромата ми 1.9 мжет 120 к.с.,асеа 2 е за ДПФ.
https://www.emag.bg/maslo-za-dvigate...ch-Action=view
Коментар
-
Колега, не става дума за пари, досега съм карал с Тотал 10в40, но започвам да се съмнявам в качеството, защото цената му е много ниска 35лв за 5л. Vexxol, North Sea и други блювочи са по 30лв. Сега в студеното време като запаля се чува потракване от двитателя в началото. Пропуснах да кажа, че минералното масло на Тотал 15в40 е по-скъпо от полусинтетиката. Наистина се колебая много, какво да избера. Казват ми, че няма смисъл да взимам Кастрол. Нещо ме кара да не наливам и Селения!?Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
Едно предложение от мен за всички, които искат да си купят евтино и хубаво масло - от общите поръчки в няколко други автофорума (Хонда, ФВ, ..):
ATO24 SYNTH 5W-40 за 15,79 €. - https://www.ato24.de/de/ato24-motore...nth-5w-40.html
Мисля, че човека, който се занимаваше дава и допълнителна отстъпка, като доствката до БГ е безплатна.
Според няколко немски и един руски форуми: ATO24 5W-40 = Aveno 5W-40 = Ravenol HCS 5W-40Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
И аз се възползвам от тези групови поръчки в този немски сайт, вече 3-та година карам с масла равенол и още не ми е умрял мотора, цените при някои масла са с 40% надолу спрямо същото масло купено тук от официалния представител.
На колегата, дето му подтраквал моторта сутрин като пали, ей това му сипи и ще пее и зиме и лете https://www.ato24.de/de/ravenol-leic...ssl-0w-40.html, бих казал уникално масло по отношение цена/качествоpunto HGT
Коментар
-
Ами, налях Fuchs Titan Syn 10w40.
П.П Да попитам, на Пунтото му дават, че побира 3.77 л+ филтъра, това максимума ли е, защото на мен винаги ми оставя над 1 литър от 4л туба!? На щеката гледам да е леко над средата.Последна редакция от Papi___; 13.02.2018, 19:27.Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
didich написа: Преглед на мнениетоТи въртя, сука и пак нахака минералка 10-40, поне да беше сипал кое да е 5-40, все щеше да е по добре, както си преценил.
На тоя мотор на пунто с който е колегата едва ли ще му понесе 5/40 а и знаеш че специално с фюкс си карах и бравото и сега алфата и проблеми не съм имал въпреки целия тормозКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
PM_u_bo написа: Преглед на мнениетоБанков добре го е казал, но да поясня:
" кое да е 5-40, все щеше да е по-добре" - това е много далече от реалността.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар