Колеги, идва време за смяна на масло и съм пред дилема- какво да взема.
Не ми се дават много пари за масло, защото го сменям на 7000км или на 7-8 месеца, което настъпи първо. Колата е с мотор 1.2, повече от 3300 оборота не вдигам( или ако вдигам то е в баир, за да мога да превключа) защото от 3000 оборота нагоре, колата се мъчи и почти не ускорява. Много рядко се кара на къси разстояния- тук имам предвид конденза, който се получава при късите пътувания. До сега съм ползвал два пъти Тотал Кварц 10-40, два пъти Репсол Мултивал... нещо си пак 10-40. От Тотала само първия път бях доволен, втория беше румънски. От Репсола също нямам оплаквания, освен, че е много воднист и че е 48 лв.
Спрял съм се на следните марки-евтини.
1.Bizol AllRound 10w40- от познат на складова цена 25 лв, нищо не знам за него, видях, че 5w40 е с модифик. на Фиат.
2.Valvoline 10w40- от официалния дистрибутор за област Ст. Загора, маслото е удобрено от Фиат.Във ВФ форума някои го плюят. Цена-36лв
3.Fuchs Titan 10w40 4l- Тук съм чел хубави работи, но дотук. Цена -45лв
4.Mobil 1 10w40- колебая се защото ме е страх от менте. Цена 4л за 38 лв
От скъпите масла:
1.Motul 6100- 65лв
2.Aral-60 лв
3.Bardahl Xtc-60лв
4.Selenia Gold- Нещо ме отблъсква от нея, въпреки, че я хвалят.
Какво ще кажете вие по въпроса?
Най-съм хвърлил око на Valvoline, защото е удобрен от Фиат, но прочетох не много добри неща за него във Фолкваген форума.
Приемам и предложения за масла около 35-40 лв.
Е, няма да взема Манол или AcDelco :D
П.П Филтър вече само Mann ще си взимам. Clean filters- пълен боклук.
Не ми се дават много пари за масло, защото го сменям на 7000км или на 7-8 месеца, което настъпи първо. Колата е с мотор 1.2, повече от 3300 оборота не вдигам( или ако вдигам то е в баир, за да мога да превключа) защото от 3000 оборота нагоре, колата се мъчи и почти не ускорява. Много рядко се кара на къси разстояния- тук имам предвид конденза, който се получава при късите пътувания. До сега съм ползвал два пъти Тотал Кварц 10-40, два пъти Репсол Мултивал... нещо си пак 10-40. От Тотала само първия път бях доволен, втория беше румънски. От Репсола също нямам оплаквания, освен, че е много воднист и че е 48 лв.
Спрял съм се на следните марки-евтини.
1.Bizol AllRound 10w40- от познат на складова цена 25 лв, нищо не знам за него, видях, че 5w40 е с модифик. на Фиат.
2.Valvoline 10w40- от официалния дистрибутор за област Ст. Загора, маслото е удобрено от Фиат.Във ВФ форума някои го плюят. Цена-36лв
3.Fuchs Titan 10w40 4l- Тук съм чел хубави работи, но дотук. Цена -45лв
4.Mobil 1 10w40- колебая се защото ме е страх от менте. Цена 4л за 38 лв
От скъпите масла:
1.Motul 6100- 65лв
2.Aral-60 лв
3.Bardahl Xtc-60лв
4.Selenia Gold- Нещо ме отблъсква от нея, въпреки, че я хвалят.
Какво ще кажете вие по въпроса?
Най-съм хвърлил око на Valvoline, защото е удобрен от Фиат, но прочетох не много добри неща за него във Фолкваген форума.
Приемам и предложения за масла около 35-40 лв.
Е, няма да взема Манол или AcDelco :D
П.П Филтър вече само Mann ще си взимам. Clean filters- пълен боклук.
Коментар