Връщам година и половина назад, когато взех Доблото 1.2-65 коня. Скоростите се сменяха направо сами дето се вика, по някое време ми дописана разни масла какви незнам. След това взеха да влизат по трудно, смених съединителя, голата и маслото със Q8 T 55 Sae 75W-80 GL5, и сега влизат наистина трудно. Въпроса ми е какво масло трябва да има в тази кутия ? Много ще се радвам ако някой ми помогне щото е работа за културист.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло за скоростна кутия на Добло 1.2, ?
Collapse
X
-
Карал съм около 2 месеца с това масло в скоростната кутия тогава смених и съединителя. А самия той определи от жилото ли се регулира? Не е проблем да взема GL-4, ако има някаква надежда да за подобрение?Lancia Y, 1.1, 2000г.-първата любов! Сегашна любовница - Фиат Добло 2002г, 1.2 пак бензин......като цяло винаги верен на марката!
Коментар
-
Колега, ти GL-4 трябва да сложиш така или иначе, за да не се изядат синхронизаторите, ако вече не са изядени. Не зная как се регулира съединителя на твоята кола. На моето Мултипла е хидравличен привода, доколкото знам. В сервиза ми го регулираха като смениха съединителя и съм доволен, работи много добре. Със стария съединител скоростите бяха ад, особено като загрееше колата. С новия са си добре.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
TUTELA 75W80 GEARLITE и TUTELA CAR MATRYX 75W85 - тези са GL-4 и имат препоръка от ФИАТ. ФИАТ препоръчват и TUTELA ZC75 SYNTH, но не зная доколко е коректно, след като това масло е GL-5. На моята кутия й наляха някакъв TOTAL 75W80 GL-4. Аз исках да сложа RAVENOL MTF-2, което е пълна ПАО-синтетика 75W80 GL-4 и има хомолгация FIAT 9.55550-MZ2 F178.B06 14621616, но не можах да събера мераклии за обща поръчка от Германия, а тука цената е подигравка направо.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Аз питам само дали има нужда от промивка за да не остане от това Gl5. Много трудно ми влиза таз първа, ако вкарам втора и после първа нямам ядове, може пък и реглаж на жилата да иска?! Така или иначе маслото го сменям.Lancia Y, 1.1, 2000г.-първата любов! Сегашна любовница - Фиат Добло 2002г, 1.2 пак бензин......като цяло винаги верен на марката!
Коментар
-
След малко търсене и малко перипетии маслото е сменено с Tutela gearlite 78w80 gl4. Докато се прибирах към вкъщи останах с малко по-добри впечатления, но трябва да я покарам повече да видя има ли голяма разлика или не. Не знам до колко това е лошо, но на пробната за и,точване имаше малко много ситни като иглички. Ако се наложи и и кутия ще търся?!Lancia Y, 1.1, 2000г.-първата любов! Сегашна любовница - Фиат Добло 2002г, 1.2 пак бензин......като цяло винаги верен на марката!
Коментар
-
Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тука и ако налага създаването на нова тема, то нека Админите изтрият мнението ми. Интересуваме дали синхронизатори от ланча Ипсилон 1.2 , 60к.с. стават за добло 1.2 , 65 к.с. ?Lancia Y, 1.1, 2000г.-първата любов! Сегашна любовница - Фиат Добло 2002г, 1.2 пак бензин......като цяло винаги верен на марката!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар