Какво масло да сложа колеги ако има значение колата е с газов инжекцион ..препоръчайте ми масло и евентуално сайт от който да поръчам разбира се на земни цени.София
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръка за масло фиат пунто 1.2 16v 2001
Collapse
X
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениеториванол ?
Маслото е Равенол:
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Гледах внимателно клипа. Първо тази добавка е за възстановяване на метала, а не е за нов двигател на 30 хиляди. Второ това че е свалила толкова гнилоч от двигателя само говори добре за добавката и лошо за маслото на LUK. Трето подходяща би била Фюлepинoвa дoбaвĸa на Бардал в случая да утихне двигателя и за по-добра защита, а не да ре-метализира нов двигател. Просто 'механика' е ползвал калпаво масло преди това.Последна редакция от wwalker; 02.07.2017, 19:34.
Коментар
-
Не знам, колега, човекът смеси масло BARDAHL и добавката BARDAHL. И за 3000км си загуби свойствата. Дори и на стенда за триене се видя силно влошаване на резултата спрямо чистото масло с добавка. Колата му е нова, няма 40хил.км. Това спадане на налягането на мазане се получава при намаляване на кинематичния вискозитет на маслото. То се и видя това на клипа, работилото масло напълни епруветката доста по-бързо. Чак такова спадане на вискозитета от отмиване на наслагвания в мотора не ми се вижда реално. Това се получава при дизели, когато имаме гориво в маслото. При бензинов мотор няма как да се полчуи, защото бензина е летлив, ще се изпари при работна температура. Втората версия е промяната да настъпва като следствие от спортния режим на каране на тоя пич. Той и на клипа си правеше гонки. Просто маслата не издържат на утежнените условия на експлоатация. Което логично пак препраща към не добро качество на самото масло и то в този случай, вече качеството на базовото масло изглежда да е зле.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар