Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за Fiat Punto 1.7 TD?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло за Fiat Punto 1.7 TD?

Здравейте,нов съм тук и ако съм сбъркал моля да ме извините.Нов шофьор съм и незнам много за колите и затова исках да попитам какво масло трябва да се купи за Fiat Punto punto_s diesel с 2 врати ,но за година нямам идея.
    Благодаря предварително
    Извинете относно модела - по точно Fiat Punto 1.7 TD 70 HP .

Редактирано заглавие
    Модераторски екип на fiatforum.bg

Click image for larger version

Name:	fiat-punto-1.7-td-06.jpg
Views:	1
Size:	34,2 KB
ID:	2166034
    Същия бял имам .
    Последна редакция от mitice; 02.10.2016, 23:37.
    this

Харесваш си марка масло според финансите и взимаш 10W40
    За дозелов двигател.
    Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
    Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

Ясно а можели да ми разясниш каква е разликата между марките и имали значение понеже бюджета е грубо 60-70лв .И откъде бихте препоръчали да се вземе.
      this

Коментар

Ако мотора не ти харчи масло, пък и идва зима силно ти препоръчвам да вземеш синтетика 5W40, марката е без значение, единствено гледай да е оригинално, най добре виж по форумите където правят групови поръчки за масла от вън /чужбина/, излиза по-евтино, пък и варианта да попаднеш на менте клони към нула.
        punto HGT

Коментар

http://m.emag.bg/maslo-za-dvigateli-...d/D9ZJ6YBBM/#5 аз се чудех за такова да взема, един приятел ми каза, че взимал от там и е доволен от маслото. Иначе нямам идея @didich колко харчи от скоро съм шофьор и още не съм и карал тоя фиат и нямам и идея колко л. събира 4,5.

Общо взето както казах все пак съм нов шофьор на 18 нямам и опит с колите . Та затова се извинявам ако някой от въпросите ми не са удачни .
          Последна редакция от mitice; 03.10.2016, 09:49.
          this

Коментар

Selenia Turbo Diesel 10W40 или еквивалентно, отговарящо на спецификациите му.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Така малко да информирам докъде я докарах, поръчах motul 8100 x-cess 5W40 за 60лв докато в местния магазин бе 75лв.Но там ми предложиха в метални кутии от по 5л. немско някакво 10W40 и се чудя пак за него 38лв или може да излезе ментак.

Другото което ми дойде на ум е антифриза, той не е менен от поне 5 години ПОНЕ . Как да позная кога и на колко време се сменя.
              this

Коментар

Аз пък лично 5W40 за този стар предкамерен дизел не бих взел. Вземи си хубаво 10W40 от сигурно място и не се цигани за 10-15 лева, за да не плюеш после колата.
                Моят дизел съм го карал най-вече с Selenia TD 10W40 (което се препоръчва за моята, както и за твоята кола), но съм пробвал и Mobil 10W40, Castrol Magnatec 10W40, GM 10W40 - оригинално от сервиз на Opel, Total Classic 10W40. С нито едно от тези масла не съм имал проблеми или разлика в поведението на мотора за пробег от 10,000км. - нито да е по-шумен, нито да гори повече масло, нито да не може да пали зимата.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

На мен тука един пич случайно ми каза , че ако е над 150 хиляди км. да не слагам рядко 5W.Така,че трябва да видя пробега.
                  this

Коментар

Специалисти всякакви има в БГ, ние българите най - много разбираме от три неща: коли, жени и футбол

И да не съм офф, пунтото ми е на около 400 хиляди и се кара с 5W40 пълна синтетика...
                    Имам едно дърто фиорино 1.7Д на 25 години, определно е много над 150 хиляди - пак се кара с такова масло, пали идеално на четвърт без значение колко е студено... Слагал съм и 10W40 по съвет на гаражни специалисти и не държеше добро налягане като загрее, с пълната синтетика нямам проблеми с налягането на топъл мотор...

Та, както каза един колега по горе какво масло ще ползваш зависи от състоянието на двигателя, а не от мнението на гаражния майстор.

Коментар

Доста интересен съвет, а аз как мога да определя състояние и да ви докладвам? Иначе не са специалисти а просто приятели дето повече отбират от мене и сами си обслужват VW :D

http://prikachi.com/images/875/8928875o.png видях иначе колко л. масло събира, че нещо никой не успя да ме упъти

Така проверих и излиза, че фиата е198,400 хил. км. какво правим в тоя случай?
                      Последна редакция от mitice; 06.10.2016, 18:39.
                      this

Коментар

Слагай Мотула, този който си избрал има доста добри миещи присадки.
                        punto HGT

Коментар

Бре, хора ще ме изпоплашите на 18 години на 1 месец шофьор ме шашкате :D един вика 5W40 друг 10W40 понеже ще ми тропа двигателя малко вие ме шашкате и съвсем се обърках кое трябва да взимам
                          this

Коментар

Бре, хора ще ме изпоплашите на 18 години на 1 месец шофьор ме шашкате :D един вика 5W40 друг 10W40 понеже ще ми тропа двигателя малко вие ме шашкате и съвсем се обърках кое трябва да взимам
                            Младеж, отвори си пак аутодатата и виж какво са ти написали хората - за всички температури 5W40 синтетика, ако мотора не харчи масло и е в кондикция ако ще и на 2 милиона километра да е не виждам смисъл да го убиваш с полусинтетика 10-40, освен ако не я сменяваш през 5000км.
                            Тънко-дебело масло - тия лафове на старите майстори ми писна да ги слушам, понеже мотора бил над 100К км дай да го убием с 10-40, запомни едно - мотор от качествено масло не се плаши
                            punto HGT

Коментар

Ясно, значи това го решихме 5-40 да е. А другото ремък ангренажен викат, че като не е карана 5 години трябва вероятно да се смени, но ще трябвало някакви лагери и водна помпа и щяло да ми излезе над 300 частите, помагайте, че ме стресна доста това.А викат, че като се менял ремък трябвало помпа задължително и някой ролки.
                              this

Коментар

Working...
                              X