Някой желаещ за организацията по обща поръчка? Във форума преди се поръчваше от levoil.de, отдавна ми е все тази каква марка е маслото, стига да е пълна синтетика и 5/40, така че...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло на далавера
Collapse
X
-
DJPOPA написа: Преглед на мнениетоЗащо, колега ? Приста Ултра е хубаво масло. Само че не е никак евтино. Аз поне под 72,20лв за 4л туба не мога да го намеря, което е много сериозна цена. Ами то 5л Приста Ултра ще дойде почти колкото 10л Ravenol VSi.
Коментар
-
pakumba написа: Преглед на мнениетоНякой желаещ за организацията по обща поръчка? Във форума преди се поръчваше от levoil.de, отдавна ми е все тази каква марка е маслото, стига да е пълна синтетика и 5/40, така че...Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
DJPOPA написа: Преглед на мнениетоАз нямам нужда от PENNASOL за момента. Така че няма да правя поръчка. Ако някой иска RAVENOL VSi 5w40, да се обажда, имам повече от необходимото ми, мога да дам на някой колега в нужда.
Коментар
-
Не мога да ти кажа, колега, ти трябва да си прецениш. Мотул си е хубаво масло, стига да е оригинално. И не е евтино, няма защо да става зян. По-добре си му изкарай ресурса, ако не си убеден, че е калпаво.
Аз съм в същата дилема в момента. От няколко дни ми се струва, че турбината я чувам да вие по-силно. Преди не я чувах чак така да свири. А маслото е Areca F4500, което не е лошо масло и е само на 3500км. Иначе мотора си е тих, само турбината ме притеснява.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Ами при мен маслото си е оригинал със сигурност даже имаше няква лепенка дето го удостоверяваше купих го от VWClub за 85лв някъде въпроса беше,че се чудя дали е подходящо за моя 1.7тд пунто.А що се отнася до турбото.Моето виене почна да се чува откакто смених скъсани маркучи който влизат за вакуум в ЕГР. И меката връзка към въздушния филтър която се беше скъсала .И от тогава като я засиля повече и сменя скорост се чува едно виене като на по мощните турбота който издават едно виене при смяна на скорости.Обаче и колата дърпа повече.Другото е ,че имам масло под въздушния филтър (масова практика при 1.7ТД доколкото изчетох) някой казват,че е от картерната вентилация а 1 майстор ми каза,че може и от турбото.............
Коментар
-
DJPOPA написа: Преглед на мнениетоНе мога да ти кажа, колега, ти трябва да си прецениш. Мотул си е хубаво масло, стига да е оригинално. И не е евтино, няма защо да става зян. По-добре си му изкарай ресурса, ако не си убеден, че е калпаво.
Аз съм в същата дилема в момента. От няколко дни ми се струва, че турбината я чувам да вие по-силно. Преди не я чувах чак така да свири. А маслото е Areca F4500, което не е лошо масло и е само на 3500км. Иначе мотора си е тих, само турбината ме притеснява.
В първия пост (от 2016 година е) питаш за същото масло. 5 литра за няма и за 30 лева. Далаверка, а ? Сега се чудиш защо ти вие турбината ?!? Правиш Дакове и трафове за по 200 лева, а се циганиш за маслото.....
Точно това е смисъла на думите "на добра цена" - боклук, ама евтин.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Стига глупости с тази Арека, колеги. Маслото си е отлично. Цената му е ниска, защото уж му изтича срокът. Но няма да го пием, така че маслото си е Ок. Повечето хора в България карат зле поддържани от предишни собственици трошки (не казвам, че случаят е точно такъв) и после търсят вина в маслата.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
vgeorgiev написа: Преглед на мнениетоВ първия пост (от 2016 година е) питаш за същото масло. 5 литра за няма и за 30 лева. Далаверка, а ? Сега се чудиш защо ти вие турбината ?!? Правиш Дакове и трафове за по 200 лева, а се циганиш за маслото.....
Точно това е смисъла на думите "на добра цена" - боклук, ама евтин.
Боклук, ама друг път: http://www.oil-club.ru/forum/topic/2...5w-40-svezhee/Последна редакция от DJPOPA; 10.08.2017, 22:02.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Абсолютно нищо му няма на маслото. Имам почти 30 000 с него, със смяна естествено. Нищо не ми се е счупило от него.
Цената беше ниска, защото срока му на годност беше до следващата година, което мен ме устройваше.
Ако пак ми падне, ще купя още.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар