Минах вече 7000 км с Areca F4500, 5W/40 . За тези 7000 км. съм долял еднократно 300 ml, но те по-скоро се дължаха на теч от семеринг, който изчезна след почистване на картерната вентилация. Никакви проблеми с маслото засега. Единствено в началото ми се стори, че колата работа малко по-шумно, в сравнение с предишното масло - Castrol. Като казвам малко, имам предвид наистина малко - само аз улавях разликата. Още не съм решил колко километра ще карам с него. Може би 11-12 000 км. и ще го сменя с втората туба Areca, която си бях купил.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
В момента тече промоция в ЕМАГ на ARECA F4500 за 29,99лв. Понеже съм доволен от маслото, се засилих веднага да купувам още 2 туби. Обаче...изненадаааа . Тубите вече са 4л, а не 5л като на предната промоция !
Здравейте колеги! Предстои ми смяна на масло и моля да споделите с какво масло да го карам това 1.9 JTD 80 к.с. И от къде в България човек може да си закупи гарантирано оригинално масло? Защото няма смисъл да си закупя примерно Мобил а дефакто да налея в двигателя М10 или някаква друга още по-опасна боза.
Преместено в правилният раздел
Модераторски екип на fiatforum.bg
След 12 000 км. с Areca F4500, 5W/40, днес го смених със същото . И втората 5 литрова туба, която купих от промоцията за смешните 28,50 лв. с безплатна доставка, вече влезе в употреба. Никакви оплаквания от маслото, дори напротив! Ако някой чуе за подобна промоция, да свирка .
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Също отново бих се възползвал от тази промоция. Смених първото на 9000 км със същото. Маслото има доста добри миещи свойства - след няколко хиляди почерня на щеката повече от всяко друго, а винаги съм ползвал качествено 5W-40 синтетика.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Колеги, то няма нужда от промоции. Съберете се и си поръчайте групово PENNASOL 5W40 SUPER PACE от Германия. Маслото съм го пробвал лично и е добро. Стъпва на около 33лв за туба 5л.
Ползвах веднъж PENNASOL 5W40 SUPER PACE и даже ми остана 1л тубичка, че промоцията беше за 7л, а моята събира 6л на смяна. Бих се включил в такава поръчка с 1 туба 5л. По лично мое мнение с това масло съм нямал проблеми и двигателя си беше тих, но въпросната Areca F4500 5W-40 има по-добри миещи свойства и бих го предпочел.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
От 2009 година до този момент включително Марчето върви само с Prista Ultra 5W40 или 5W30. Аз проблеми с мотора нямам. Реалните му км. са около 380000.
И нека плюенето да започне СЕГА.
Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-
Защо, колега ? Приста Ултра е хубаво масло. Само че не е никак евтино. Аз поне под 72,20лв за 4л туба не мога да го намеря, което е много сериозна цена. Ами то 5л Приста Ултра ще дойде почти колкото 10л Ravenol VSi.
Коментар