Здравейте, колеги! Нов съм във форума, но не и в света на Фиат. До скоро карах Fiat Bravo 1.6 16V 103hp, но се налага да го бракувам, заради проблеми с документите и техническото състояние. Сътветно ми трябваше нов автомобил и така открих това чудо Fiat Croma... Бързо ме грабна и вчера се сдобих с 1.9 Multijet 150hp АВТОМАТИК. Предстой ми смяна на консумативите, ремъци, ролки, масла и филтри, въпросът ми е, колко излиза приблизително цялото обслужване? И какво масло е най-добре да се ползва за този двигател?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обслужване на Fiat Croma 1.9 Multijet 150hp
Collapse
X
-
Относно цени е доста относително, какво точно си решил да сменяш по него, както и какви марки консумативи купуваш - средно излиза около 800-900 лв. ( смяна на масло двг., скорости, хидравлика, антифриз, спирачна течн., ремъци, ролки и водна помпа), но пак зависи, може и по-евтино да ти излезне, може и по-скъпо. Относно маслото - имаш ли DPF филтър или е премахнат. Ако имаш, съвета е да купиш масло 5W30, специално разработено за коли с DPF филтри, ако нямаш, можеш да му сложиш и 5W40. Марката - производителя препоръчва Селения, но е въпрос на личен избор, според мен важно е да бъде с гарантиран произход, защото има маного ментета по пазара.
Реклама
Collapse
Коментар