Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавки за масла, двигатели, скорости.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tempras написа:
    snake написа:
    Ползвал съм добавка за моторно масло: Bardahl Maxi Comression. Ползвал съм я няколко пъти на 2 различни коли с един и същ проблем - горяха много масло. Ефект никакъв, ама абсолютно никакъв...
    Абсолютно споделям казаното за добавката на Бардал. Не ми намали разхода на масло и с 5%. Просто никакъв ефект от това вещество, приличащо на пчелен мед, сипано в двигателя на Алфата ми...
    Точно така, прилича буквално на пчелен мед. На опаковката пише нещо от рода на: изсипете половината шише в картера при смяна на маслото. Как точно ще измерим половината, не се уточнява. В никой сервиз за смяна на масла не искат да си играят с тази добавка, защото е пипкава работа и най-вече, защото не прилича на нещо, подходящо за смесване с маслото. Когато я ползвах, нарочно карах да ми сипват по-малко масло при смяна и след това в продължение на около половин час сам си сипвах добавката. Сипя уж до половината, изчаквам 10 минути да се стече по шишето - нивото пак се вдигнало със сантиметър. И така, докато уж сипя половината. Е, на следващия ден пак установявам, че не е било половината . И целия се омазвам в това лепкаво нещо. Поне да вършеше някаква работа .
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

аз съм пробвал ХАДО за скорости и бях доволен, но за двиг. не знам как ще е.Моля ако някой е пробвал да сподели
      Fiat Marea 2.4 JTD+
      Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
      Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
      Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

И на двете коли, миналата година еднократно, сложих Bardahl за почистване на дюзи. Иначе, по два пъти в годината, профилактично, ползвам STP.Зимата ползвам Castrol TDI, но нещо спряха ли го, към края на зимните месеци изчезна.Ползвал съм Ресурс за скоростна кутия на мареята.Полза сигурно има?!
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Пробвал съм и на ХАДО едни малки тубички, с някакъв смотан гел, който се сипва директно в цилидъра, като се махне свещта. Съответно по една за всеки цилиндър. Понижение на разхода на масло отново не се забеляза, само 40лв на вятъра.Решението е само едно, за съжаление. Ремонт.Когато има проблем с висок разход на масло и/или ниска компресия при итал. двигателите, почти винаги се решава само със сегменти. Обикновено поражения по цилиндрите няма, хонинга си стои, дори след стотици хиляди километри.
          1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
          X