Днес си купих супер изгодно 2 нови гуми GoodYear Eagle Ultra Grip 205/50 R16 87H - общо за 220 лв. с доставката. Купих ги от някаква гумаджийница в Хасково. Дори мой познат от Хасково ходи да ги гледа и потвърди, че са нови и произведени през 2014 г., както ми каза и продавачът. Обаче като ги разгледах внимателно, забелязах, че тази част от ДОТ-а, която е седмицата и годината на производство, е гравирана с различен шрифт от останалата част, а освен основата й стои някак си по-надълбоко в гумата. Показах ги и на един гумаджия. Той каза, че за да се манипулира ДОТ-а трябва да се вулканизира мястото, а според него не е правена вулканизация. Е, каза, че винаги има риск да са ме излъгали, но да не се притеснявам - гумите му изглеждали свежи .Та на въпроса: може ли да се манипулира ДОТ-ът? Днес или утре ще се опитам да направя и една хубава снимка на мястото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да се манипулира ДОТ-ът на гумите?
Collapse
X
-
Не се впрягам и честно казано не бих се притеснявал, ако гумите са до 7-8 годишни. Виж, ако са по-дърти, могат много бързо да се нацепят, когато ги монтирам. Притеснява ме и това, че според мен е дълбано в гумата, за да се щампова новият ДОТ. А ако е така, това би отслабило гумата. И да - 220 лв. са си 220 лв. и не бих ги хвърли с лека ръка за нещо безполезно или опасно за сигурността.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Още вчера се опитах да го направя, но не намерих снимка, която да ми свърши работа. Единствено една обява за продажба на гуми с джанти, от която не се вижда почти нищо. Ще мина днес през друга гумаджийница да видим какъв акъл ще ми дадат.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Благодаря, колега! Явно е, че на моите гуми е "пипан" ДОТ-ът: шрифтът на моите е по-малък, а основата е по-издълбана. Може би са отнели поне 2 мм. от гумата, за да сложат новата щампа. Ще се консултирам с гумаджии, за да преценя дали тази интервенция не е предпоставка на мястото да се появи жаба. Иначе не ми се иска да ги връщам - изглеждат идеално. Аз съм виждал гуми, буквално побелели от стоене по складовете, а тези изглеждат като нови.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Вярно е пипан, баси (:Здравината не трябва да те притеснява, това е само външния слой на гумата, ако ти изглеждат ОК и ти харесва цената, слагай."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Върнах ги. Порових се по сайтовете и намерих кеширана обява за същите гуми от същата гумаджийница, но БЕЗ ДОТ - просто мястото е празно, минали са го с шлайфа. Явно тук са ги "произвели" през 2014 г. Обадих се на джамбазина и му съобщих радостната вест, че му ги връщам, включително с транспортните разходи. Първоначално се направи на луд, но като споменах за икономическа полиция и НАП, ми каза: "Абе още в началото разбрах, че не ти харесват гумите, айде връщай ги, какво да те правя."Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар