Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за 17-ки на Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за 17-ки на Стило

Имам няколко питания, моля вещите по въпроса да споделят. 17-ки, 7,5 J, ЕТ 35 ще станат ли на Стило, ще трябват ли фланци, ще закачат ли някъде при навиване на волана. И какви гуми ще са най-добре за тях(за сега съм се спрял на 215/40). Ако темата не е подходяща за тук нека бъде изтрита п.с това са въпросните джанти
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo 2002 1.9 jtd 115 p.s

Дай да посмятаме малко Оригиналните 17-ки от стило абарт са със следните параметри - 17", 7J, ЕТ41, тоест това са джанти, които се слагат оригинално на стило и ги взимаме за ориентир спрямо другите джанти, които искаш да монтираш Тези, които искаш да монтираш са - 17", 7,5J, ET35Вторите джанти ще са изнесени навън с 6мм, спрямо първите заради ЕТ-то, но пък вторите са по широки 190,5мм, спрямо 177,8мм, прекарвайки централна линия през двете джанти, тези две ширина се разделят съответно на 2 ширини по 95,25мм /190,5 разделено на 2/, съответно 88,9мм /177,8мм разделено на 2/.Изваждаме половинките ширина на двете джанти или 95,25-88,9=6,35мм и след това към това получено число прибавяме и изваждаме разликата в офсетите на двете джанти, тоест 6мм и ще получим точните цифри, с които новата джанта влиза към окачването, както и излиза навън към калника спрямо първите джанти6,35-6=0,35мм към окачването и 6,35+6=12,35мм навън към калника.След цялата тая омотвация можем да заключим следното:Вторите джанти влизат към окачването спрямо първите с 0,35мм, което е прекалено малко, че да го отчитаме като разлика, но пък вторите джанти ще излизат към калника спрямо първите с 12,35мм, което също е много малко като разлика, че да ти опре гумата в калника.Извод: новите джанти според мен ще си влязат като у дома си на твойта кола Гуми - нещо по каталозите гледам, че дават размер за 16" - 205/55/16, защо няма за 17" незнам, явно не уцелвам правилния, но ако трябва максимално близо да запазим диаметъра, то излизат гуми 225/45/17, така че ако сложиш 215/40 няма да има проблем, но няма да ти показва вярно километража, защото диаметъра м/у двата размера е с разлика 28мм.
    punto HGT

Коментар

Колега благодаря много за отговора. Много е полезна тази информация. аз намерих нещо като каталог в което пише следното:215/45R17 87Y 7.5Jx17 ET37
      Fiat Stilo 2002 1.9 jtd 115 p.s

Коментар

artrex написа:
        215/45R17
        Това е твоя размер, тамън няма да са толко ниски колкото тези на 40 и няма толко да ти друса.За твоя информация ако незнаеш, джантите които искаш да сложиш са "Аlessio turbo"
        punto HGT

Коментар

Джантата е трепач. Много ще го отвори ама се готви за предница ежегодно. Аз съм на 17ки