Привет колеги ! Обръщам се към Вас ако някой е имал моят проблем да сподели.. Първо колата е Фиат Браво 1.4 12v без климатик от известно време почна да свири (откъм пистовият ремък се чува) . Първо беше много леко , но сега се усили доста та въпроса ми е дали ролката (която си признавам от 2 години както го карам не съм е сменял) или пък лагера на динамото . Преди малко бях във един сервиз пръснаха на ремъка някакъв спрей и за сега спря да свири и майстора ми каза че може от ремъка да е . Също така забравих да спомена че свири само до около 1500 оборота а на празен ход е най много - повече от 1500 оборота спира да свири
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.4 12 V ролка на пистовият ремък или .. ?
Collapse
X
-
Най-вероятно при тях е причината. И при мен така свиреше, даже по скоро ще го оприлира със скърцане. И след потегляне изчезва.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
Най-лесно е да натегнеш ремъка, освобождаваш горния и долния болт на генератора и там си има една пружина, която го натяга колкото му е нужно, след което ги завиваш, не пипай болта с пружината, то само си мръдва след разхлабването на двата болта.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Minimalato написа:Той ремъка си е натегнат колегаFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
И аз съм за ремъка. При мен също зимата свири понякога на тихи обороти. Лятото спира. Започна като сложих ремък Дайко. В началото ме дразнеше, макар и вътре да не се чува. Ходих в сервиз да го натегнат и те викат, че не може, с обтегач е. Обаче всъщност може от едната ролка, сам си го натегнах и спря да свири. Викам си тоя ремък е боклук и купих Бош, който разхождах в багажника сигурно цяла година и преди няколко месеца бях на майстор да смени една спукана алуминиева тръбичка на хидравликата и му казах да смени и ремъка. Смени го човека и на следващия ден тоя новия как се разсвири не е истина. Ходих пак при него да го натегне и сега пак свири, поне по-леко. Майстора обясни, че е от самия материал на ремъка според някви евро норми, да бил разградим. И те така, сега разхождам Дайко-то, който натегнат не свири и на практика е на 1г. Като се наложи да сменям ангренажа скоро ще го върна него. Преди мен е карал с много стар ремък, предполагам го е връщал по същата причина. Даже ме е яд, че и аз се подведах като теб и по съвет на форума ли, на майстор ли... не помня вече, но смених всички ролки на пистовия ремък, при мен 3 броя, ефект нулев.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар