Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за гуми 205/50 R16 от екзотични марки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не бързай толкова! Летните гуми и април да ги сложиш ,не е проблем.Доставките им масово са за февруари-март.Изчакай си един месец и си вземи нови гуми. На балдъзата Деуто го взехме с някакви китайски всесезонни гуми Съни. На три години бяха ,а бяха нацепени като на стара баба петите!
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Вчера се появи тази обява за 2 бр. нови летни Dunlop (общо 200 лв. с доставката) и ги поръчах. Дано всичко е Ок.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Видя ли, че дота им е края на 2013 г., дано да са читави.
        punto HGT

Коментар

Видях го, но става дума за гуми, произведени само преди 2 г. А и цената е съобразена с това. Дано нещо не излязат криви, това е единственото, което ме притеснява. Макар че на мен това ми се случи и на нова гума, купена от гумаджийница с гаранция - така и не ми я смениха. Много трудно се доказва кривата гума. На баланса уж изглежда Ок, а като караш, при някои скорости воланът трепери.

Коментар

Крива гума се доказва много лесно на баланс, ама от ония арните с лазерите. Там не може да скриеш нищо и ако има кривина в гумата, то тя ще си излезе.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Още преди седмица монтирах летните Dunlop Sport Bluresponse (произведени в Германия през 2013 г.) на предните колела. Всичко е точно, гумаджията не намери никакви забележки, но на мен ми правят впечатление няколко неща:- За първи път монтирам на моя кола гуми с толкова малко шарки. Имат дълбоки надлъжни канали и малко на брой и доста плитки други шарки. Такива са си, гледах ги в нета, но никога не съм карал с такива гладки гуми и са ми странни.- Непрекъснато увличат камъчета и песъчинки от пътя, което не съм наблюдавал при никоя друга гума, и се появява едно доста досадно шумолене под калниците, което се чува ясно и в купето.- Гумите винаги изглеждат меки, а съм ги напомпал до 2.5 бара при препоръчителни 2.3 за моята кола. Гумаджията авторитетно се произнесе, че правят "шкембе", защото са истински :D .Не знам, засега нещо не съм очарован от тази иначе класна марка.

Коментар

Какво имаш предвид "шкембе", че на ненапомпана гума седи издута ли? Моите зимните изглеждат също не напомпени при 2.3 бара, но мисля че това е от факта че са тънки 175/65 R14 (фулда монтеро кристал) , но за сметка на това са много безшумни на асфалт. Какъв ти е размера на гумите ако не е тайна?

Коментар

Гумите са с размер 205/50 R16. Термина "шкембе" го чух от гумаджията . Визуално изглеждат така, както изглежда мека гума - по-сплескана от нормалното в частта, която контактува със земята. А както казах, са напомпани здраво - 2.5 бара, проверени с няколко различни манометъра.

Коментар

А с подсилени бордове ли са или не..? Ако не са, е нормално да "лягат" повече.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Не са с подсилен борд. Може би това е обяснението - ниски гуми без подсилен борд, монтирани на предните колела. Досега предните гуми на тази кола винаги са били с подсилен борд.Между другото задните също не са с подсилен борд, а изглеждат съвсем нормално, но вероятно е така, защото колата все пак е по-лека отзад.

Коментар

Нещо с тези гуми няма да я караме заедно . Появи се (поне за мен) едно тресене в предницата при скорост около 90 км/ч. Усещам го само когато гумите са загряти и само на път с хубава, равна настилка, колкото и рядко да се срещат такива. Усещането е, че все едно карам по малки бабуни. Дадох почти 100 лв. за експерименти (баланс в 3 различни гумаджийници, въртене на гумите по джантите, изправяне на две джанти...), но за мен това тресене продължава го има, макар че други хора, които возя, твърдят, че не го усещат. Според тримата гумаджии, при които бях, гумите са перфектни, но аз вече съм решил, че те са причина за проблема, за който писах.Гумите - Dunlop Sport Bluresponse 205/50 R16 87V, съвсем скоро ще ги пусна за продажба, защото вече си поръчах нови. Изминал съм с тях около 1000 км., практически нови са. Цената за двете ще е 140 лв. Ако някой проявява интерес, да пише ЛС.

Коментар

snake написа:
                          Нещо с тези гуми няма да я караме заедно . Появи се (поне за мен) едно тресене в предницата при скорост около 90 км/ч. Усещам го само когато гумите са загряти и само на път с хубава, равна настилка, колкото и рядко да се срещат такива. Усещането е, че все едно карам по малки бабуни. Дадох почти 100 лв. за експерименти (баланс в 3 различни гумаджийници, въртене на гумите по джантите, изправяне на две джанти...), но за мен това тресене продължава го има, макар че други хора, които возя, твърдят, че не го усещат. Според тримата гумаджии, при които бях, гумите са перфектни, но аз вече съм решил, че те са причина за проблема, за който писах.Гумите - Dunlop Sport Bluresponse 205/50 R16 87V, съвсем скоро ще ги пусна за продажба, защото вече си поръчах нови. Изминал съм с тях около 1000 км., практически нови са. Цената за двете ще е 140 лв. Ако някой проявява интерес, да пише ЛС.
                          Тресенето е щото ги караш пренапомпани - свали си ги до препоръчителното налягане по книжка и няма да имаш проблеми. Налягането го мери на студена гума! Като изродите от гумаджийницата ми напомпаха гумите на 2.6 на Купето (и предни и задни), първо, щях да се пребия на едно кръгово - щото задницата излетя, второ при 120 км/ч ефекта беше същия като при теб - тресене в предницата. При нормализиране на налягането на 2.3 / 2.1 (предни/задни) всичко се нормализира. Гумите да спомена са Michelin Pilot Sport 3.
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Това беше първото от многото неща, които направих. Свалих им налягането до 2.3, колкото е по каталог. И разбира се - мерил съм ги на студено. Има нещо друго, но не знам какво е. Може би поне едната от гумите има някакъв лек проблем, който в съчетание с това, че и джантата не е нова, води до това тресене, което се усеща само при скорост 90-100 км/ч. Само че гумаджията поиска да изправи само едната предна джанта, а на втората джанта "завъртя" гумата. Не знам какъв му е смисъла на това завъртане, но нищо не се оправи. И понеже ми омръзнаха експериментите - губя и пари, и време, снощи си поръчах две от тези гуми: http://www.gumi7.com/bg/tire/123654/...htmlМного ме е яд за тези Dunlop-и, че не се харесаха с моите джанти, защото това са премиум гуми, бройката в онлайн магазините е около 180 лв. Но или ще ги продам, ако някой иска да ги вземе с този хипотетичен проблем, или ще си ги държа за резерва, или ще ги пробвам задни.

Коментар

Working...
                            X