Започнах да търся летни гуми за волвото. За съжаление размерът е гадният и скъп 205/50 R16. Мнения за гумите от тази или тази обява? Като цени са доста добре, но никога не съм чувал за такива марки, та затова искам да събера мнения .П.П. Сега видях, че гумите COOPER ZEON CS6 от първата обява са доста възрастни - DOT 4610. Не че не карам (задни, целогодишно) вече трета година с едни зимни Fulda, които купих неизползвани, но произведени през 2008 г., но странно как нови гуми престояват толкова години по складовете. И междувременно някой ги е отнесъл и 4-те.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за гуми 205/50 R16 от екзотични марки
Collapse
X
-
И аз сефте ги чувам, но отдавна минах на мнение, че лятна гума няма значение толкоз за марката, стига да са по-новички като дот(или нови) и правилно употребявани. Най-добре направи контакт със сайта и поразпитай от къде ги внасят, дали са някаква "дъщерна" фирма на някой известен производител.
Коментар
-
kokondrel написа:Колега, по-масовия размер 205/55/16 няма ли да стане? По калкулатор за гуми излиза в червено - разлика 21mm. но все пак....Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Чел съл няколко мнения за купър и като че ли са доста успешни. Китайските марки ги забрави обаче!!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Ехе, те ако са по 100 лв., аз ще бъда предоволен. Гумите от този размер от популярните марки започват от 140-150 лв. бройката по гумаджийниците и минават 200 лв. при по-добрите марки. Онлайн са малко по-евтини, но като се прибавят разходите за транспорт и монтаж, пак става горе-долу същата цена. По-евтини са само китайски/тайвански/индонезийски гуми. И другият вариант е, ако попаднеш онлайн на някои застояли бройки извън сезона - обикновено само 1 гума на много ниска цена. Аз така си сглобих чифт зимни за под 100 лв. бройката.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Както вече споделих, Купъра ги отнесоха за отрицателно време, може би на следващия ден след публикуване на обявата. Tа пак да попитам за Star Performer - има ли някой с впечатления от тази марка? Дори не разбрах къде се произвеждат. Попитах в сайта, който ги предлага (barzgumve.com), но там някакъв сричаше на развален български (може би беше сърбин) и се отказах. Разбрах му само, че са "квалитетни"Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Nankang Rubber Tire Taiwan 1959 Nankang, Sonar, Star Performer TNGStar Performer tyres are part of the Nankang Rubber and Tyre empire from Taiwan.Китайски ще да са Венко. Аз бих заложил на Петлас. Преди време ги бяхме коментирали пак в една твоя тема за гуми. Имам приятел в Примекс в Бургас и от него също съм чувал добри думи за марката.
Коментар
-
Помня, Краси. Дори мислех да те търся по въпроса, но в момента търся нови летни гуми на наистина много тънки цени - до 100 лв. бройката. А Star Performer-а са дори с безплатна доставка. Дадох 2000 лв. за ремонти по волвото в рамките на месец и те така . Ще се ослушвам още малко за някоя оферта за нови летни гуми с по-стар DOT и ако не изпадне нещо, ще поръчвам някакви китайци за лятото.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Венко,сега разговарях с моя приятел в Примекс. В момента летни имат само на Ханкок и цената е 150лв и стотинки.Петласа със същият размер е бил на 98 лв. за брой. В момента са им изчерпани и доставки ще имат към февруари-март.Цените които ти посочвам са без монтаж! Ако не са ти спешни изчакай до март.
Коментар
-
10x! Не са спешни, но искам до края на февруари да съм ги купил. Просто обичам да съм подготвен преди началото на сезона - какво да правиш, старчески навици . Ако не намеря нещо изгодно до тогава, непременно ще ти се обадя. Поздрави!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар