Става въпрос за автомобил нов внос(Punto II, 1.2, 60к.с), който дойде с 2бр. всесезонни гуми на предните колела(Michelin) и някакви летни(доста използвани) на задните.До сега колата е нямала проблеми, като е карана и на мокра настилка до 100км/ч, но смятам да подсигуря нещата.Ако не греша, производителят препоръчва 155/80/13 79 T и какво ще ме посъветвате, защото не съм много наясно, а не ни се дават повече от 150лв., а не искам 2-ра употреба гуми.Смятам да взема 2бр. нови зимни за предни колела(а сегашните Michelin от предното, ще ги сложа на задните колела), но виждам, че този размер гуми няма голям избор и в крайна сметка каква(марка) ще ми препоръчате да взема:- MENTOR M200;- DEBICA FRIGO;- PETLAS;- MATADOR;- FALKEN;- HANKOOK.И сега тук идват и другите въпроси, на които ми отговориха познати, но искам да чуя и други мнения:- проблем ли е да се използват различни марки гуми(2бр. еднакви на предното и друга марка на задното);- има ли значение шарките и дали ще има проблем, ако на едното предаване са едни шарките, а на другото - други шарки.Мерси, предварително на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за гуми на Punto II
Collapse
X
-
Днес се загледах по-внимателно в гумите на колата и леко се обърках...На задното, са сложили - 185/60/R14, a на предното 165/70/R14.От това става ясно, че джаните са 14-ки, но ме притеснява факта, че са леко различни по размер предните от задните?! Както казах по-рано, задните(185/60/R14) смятам направо да ги хвърля на боклука, а тези от предното да ги сложа на задното и да взема нови за предното...Но какви гуми(по размер) да взема?
Коментар
-
stilo_new написа:Debica Frigo От изброените марки, те са най добри. Няма какво да се чудиш. И не е проблем да са различни отпред и отзад.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
mnnedialkov написа:Днес се загледах по-внимателно в гумите на колата и леко се обърках...На задното, са сложили - 185/60/R14, a на предното 165/70/R14.От това става ясно, че джаните са 14-ки, но ме притеснява факта, че са леко различни по размер предните от задните?! Както казах по-рано, задните(185/60/R14) смятам направо да ги хвърля на боклука, а тези от предното да ги сложа на задното и да взема нови за предното...Но какви гуми(по размер) да взема?punto HGT
Коментар
-
Нищо не му пречи да кара с различни гуми отпред/отзад и като марки и като размери, важното е 2х2 да са еднакви.Колегата, защо не видиш по сайтовете за 4 броя употребявани, но от по-високите класове? Мисля, че можеш да си намериш прилични гуми за около 200 лв."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Карал съм на мойта един сезон с различни гуми и нещо ABS-са или незнам и аз, но колата не спираше като хората, отпред бях с 205/45/17, отзад 205/40/17, след това взех и за отпред 205/40, след като от завода колата излиза с 4 еднакви като размер гуми не виждам логика човек да си прави експерименти и да кара с различни размери гуми ??punto HGT
Коментар
-
S_BANKOV написа:stilo_new написа:Debica Frigo От изброените марки, те са най добри. Няма какво да се чудиш. И не е проблем да са различни отпред и отзад.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар