Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло за скоростна кутия

Здравейте потърсих но не намрих със сигурност има и други теми, но искам да ви попитам и след това ще я изтрия темата. Какво масло за скоростите / марка/ синтетика/ да закупя да си сменя маслото на скоростите-ръчни на фиат пунто 1.2 16v 86к.с и колко като количество събира..Благодаря ви предварително!
    Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
    България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Маслото е SAE 75W90, API GL-4 (или 5), количеството е 2,4 литра, а марката ... по избор.п.с. Аз в момента съм с Кастрол (около 40 лева литъра), но с предишното масло Granville (около 20 лева литъра) ми харесваше повече как се включват скоростите... Хващай някое със средна цена за ушите и си ти.
    1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
    2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Гледам си от София, това е твоя човек http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...707&highlight= С Motul GEAR 300 75W-90 съм и на двете коли, маслото е много добро, а цената е без коментар
      punto HGT

Коментар

Само искам да попитам със сигурност ли е 2.4л както колегата каза за 1.2 16v 86 к.с. 99г (защото ми се вижда много) . Благодаря!
        България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Коментар

Geca7a написа:
          Само искам да попитам със сигурност ли е 2.4л както колегата каза за 1.2 16v 86 к.с. 99г (защото ми се вижда много) . Благодаря!
          Дай код на мотора и коя година е колата и ще погледна какво пише в АутодататаАко си с 176В9000, който се води 85к.с., то пише точно толкова - 2,4л.
          punto HGT

Коментар

Масло- vin cide

Vin: ZFA 17600004893990

Коментар

Re: Масло- vin cide

Geca7a написа:
              Vin: ZFA 17600004893990
              Не това, код на мотора ми трябва, ако е 176В9000, както написах в предния пост значи наистина събира 2,4л.п.п. сега погледнах и на друго място, 1,2 85/86/к.с. мотора е един и се води 176В9000, значи със сигурност ще трябва да си купиш 3л. масло, защото на половинки не се продава. На мойто пунто например скоростната събира точно 2л.
              punto HGT

Коментар

Аз мисля, че 2 литра ще стигнат, то и на мен при смяна на маслото на мотора ми дават 5.2 с филтъра ама повече от 4.6 не побира, все пак нещо от старото остава.
                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                  Аз мисля, че 2 литра ще стигнат, то и на мен при смяна на маслото на мотора ми дават 5.2 с филтъра ама повече от 4.6 не побира, все пак нещо от старото остава.
                  600 грама старо масло да ти остане в мотора ??, явно картера на тоя мотор е направен да задържа доста масло, иначе би трябвало щом са ти дали по каталог да събираш 5,2 л толко и да му сипваш.
                  punto HGT

Коментар

Working...
                  X