Здравейте колеги. Преди 6 месеца си купих въпросния фиат на 150 000 (поне така пише) и колата мъркаше. Момчето ме увери че колата е с Agip Eni 10w40 и естествено сипах от същото но от един гараж в гр. Бобов дол. Маслото беше в запечатана разфасовка(маслен и въздушен филтър champion съм сложил). Но не ми хаереса още при самата смяна (до сега съм изминал 6хил. Км. ) и се забелязва едно претракване чат-пат(каточели от към клапани, но не съм много компетентен). Та въпроса ми е 5/40 или 10/40? И съвет какво е най-доброто масло за този двигател като марка и висконзитет? И от къде по интернет мога да го поръчам истинското масло. Също така и съвет за марка на филтрите няма да откажа. Съжалявам ако се повтарям с друга тема, но много четох и освен караници и спорове с друго не се сблъсках :D Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 188 2001 1.9жтд 80к.с. Евро 3 - Избор на масло?
Collapse
X
-
Аз не препоръчвам ТОТАЛ. Отворих няколко двг-та карани с него и нещата вътре не изглеждаха никак добре. Може спокойно да използваш Синтетиките на Равенол, Мотул, ZIC, Политрон. Тези двигатели не бива да се експлоатират със зимни вискозитети над 5W. Работния 40 е препоръчав от производителя. Можеш да използваш и 30 работен но не всяко 5W30 става!!! Добре е експлоатационния клас по ACEA да е над B3, по АРI трябва да е над CF, който вече остаря. С две думи само един вискозитет не определя маслото за мотора. Успех.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
lyobg написа:Благодаря!Още някой да даде съвет? С опит, с различни марки масла с този двигател? Предишния беше 1.9ds и каквото и масло да му сипех нямаше проблем, но с жтд-то е малко по-различно...Благодаря предварително!
Коментар
-
Re: Пунто 188 2001 1.9жтд 80к.с. Евро 3 - Избор на масло?
lyobg написа:Здравейте колеги. Преди 6 месеца си купих въпросния фиат на 150 000 (поне така пише) и колата мъркаше. Момчето ме увери че колата е с Agip Eni 10w40 и естествено сипах от същото но от един гараж в гр. Бобов дол. Маслото беше в запечатана разфасовка(маслен и въздушен филтър champion съм сложил). Но не ми хаереса още при самата смяна (до сега съм изминал 6хил. Км. ) и се забелязва едно претракване чат-пат(каточели от към клапани, но не съм много компетентен). Та въпроса ми е 5/40 или 10/40? И съвет какво е най-доброто масло за този двигател като марка и висконзитет? И от къде по интернет мога да го поръчам истинското масло. Също така и съвет за марка на филтрите няма да откажа. Съжалявам ако се повтарям с друга тема, но много четох и освен караници и спорове с друго не се сблъсках :D Благодаря предварително!Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Пунто 188 2001 1.9жтд 80к.с. Евро 3 - Избор на масло?
S_BANKOV написа:lyobg написа:Здравейте колеги. Преди 6 месеца си купих въпросния фиат на 150 000 (поне така пише) и колата мъркаше. Момчето ме увери че колата е с Agip Eni 10w40 и естествено сипах от същото но от един гараж в гр. Бобов дол. Маслото беше в запечатана разфасовка(маслен и въздушен филтър champion съм сложил). Но не ми хаереса още при самата смяна (до сега съм изминал 6хил. Км. ) и се забелязва едно претракване чат-пат(каточели от към клапани, но не съм много компетентен). Та въпроса ми е 5/40 или 10/40? И съвет какво е най-доброто масло за този двигател като марка и висконзитет? И от къде по интернет мога да го поръчам истинското масло. Също така и съвет за марка на филтрите няма да откажа. Съжалявам ако се повтарям с друга тема, но много четох и освен караници и спорове с друго не се сблъсках :D Благодаря предварително!
Коментар
-
Според мен, TOTAL QUARTZ 9000 Energy 5W-40 би бил по-удачния ти избор.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар