Здравейте, колеги преди месец си купих фиат крома 1,9 150к. 16v автоматик , 2005 година. Направих и първоначално обслужване смених ремъци, масла на двигателя и по окачването дребни елементи. Остана само да сменя маслото на автоматичната скоростна кутия. Та въпроса ми е какво масло е добре да сложа ? По сервизите ми предлагат febi, dextron 3, и др. По информация на служителите отговаряли на изискванията и характеристиките на оригиналното tutela gi/vi. Ако някой има опит нека да сподели. Благодаря!Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна на масло на автоматика на фиат крома
Collapse
X
-
Bane
-
Колко ти струваше обслужването като цена се интересувам ако не е тайна разбира сеFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Xaus написа:Колко ти струваше обслужването като цена се интересувам ако не е тайна разбира се
Коментар
-
Тази трансмисия събира 8л. масло реално не могат да източат повече от 3л( така съм чел поне) така ,че си сипи масло което ти дава производителя. Не , че ако сипеш друго ще усетиш разлика но механиката може и да я усети.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Bane
-
Bane написа:Слагай си заводското, винаги евтиното излиза скъпо.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
По книжка е ясно какво препоръчват от Фиат , Въпроса е дали някой с Автоматична Скоростна Кутия има наблюдения от други марки масла , дали има разлика за 5 степенна и 6 степенна каквато е при мен. Защото в сервиза не ми дават много информация или пък гледат колата все едно съм им закарал танк :D и започват да питат мен дали се сменя маслото на тази кола.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар