Възможна ли е такава комбинация? Фабричните гуми за ФИАТ-а от подписа ми са 195/60R15. Когато купих колата автоджамбазинът естествено се беше погрижил гумите да са за отбиване на номера. Едната имаше и буза, която изобщо не сме забелязали. При дефицит от време /предстоеше ми спешно пътуване/ се принудих да купя 4 нови гуми, от които впоследствие бях разочарован. Debica Navigator 185/65R15 M+S, като разликата с оригиналния размер е +6 мм в диаметър. Тези гуми се оказаха доста шумни и с такъв дизайн на протектора, че постоянно са с набити голям брой камъчета.Така се случи, че скоро съм преминал през някаква метална част и унищожих едната задна гума. Монтираха ми временно най-близката по шарка налична втора употреба. Искам да използвам случая и премина към заводския размер, но първо на задния мост. За 4 гуми засега не ми се дават толкова пари, а и предните са още почти нови...Дали е възможно и приемливо това? Разликата в диаметрите, колкото и малка да е, дали няма да бъде засечена от някой датчик по електрониката и да излезе грешка?Иначе съм се спрял засега на Vredestein Quatrac 5 M+S. Някакви мнения и препоръки за избора? Размера съм го написал, става въпрос за всесезонни гуми само.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предни гуми 185/65R15 и задни 195/60R15?
Collapse
X
-
Благодаря, колеги, за мненията. Относно всесезонните гуми - от много години ползвам такива и не съм имал никакви проблеми. Но наистина не става въпрос за някакво екстремно каране или необходимост от постоянни дълги пътувания.Би ми било много полезно да получа някакви мнения за конкретни марки и модели всесезонни гуми... Преди неудачните /по мое мнение/ "Debica Navigator", 9 години карах с "Debica Navigator 2". С тях грешка нямаше, но за съжаление за сегашната ми кола такъв размер не се предлага.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар