Здравейте, колеги! Дойде време да се сменя маслото... Обаче хвърлих едно око на работните карти, издадени ми от сервиза, в който направих обслужването на колата, след като я купих... Та видях, че вместо масло 5w40 са наляли 10w40... Ще има ли някакъв проблем, ако налея сега 5w40? Чувал съм за някаква промивка на мотора със специално масло, което е само за това... Или направо да се налее новото масло, след като старото се изтече много хубаво? Благодаря предварително на всички за мненията...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От масло 10w40 към 5w40
Collapse
X
-
Благодаря за бързите отговори, колеги! В най скоро време гъстака ще бъде сменен... Иначе аз, като видях, какво са наляли и побеснях... Въпреки, че си спомням, че съм казал да е 5w40... Сега съм хвърлил око на един Motul 8100 X-Cess...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Мога ли да ползвам темата, въпреки че е за диз. двигатели да попитам за Стило 1.6 16 V 103 к.с 2002 -ра година с какво масло да я карам? Колата я имам от два месеца и не съм го сменял още. А предишния собственик, какво масло е слагал си нямам никаква представа. А също и какъв маслен филтър?
Коментар
-
Смени ангренажа възможно най-скоро, не разчитай на тая лепенка. Километрите ги въртят като за последно."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
emzo написа:Тъй тъй, те майсторите и те хляб трябва да ядат...."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
А и още нещо да питам... Датчикът на маслото нещо се еб@ва...отчита грешни и понякога си изписва Oil Sensor Failure... Та къде се намира този сензор и дали се сменява лесно, че да го сменя със смяната на маслото... Гледам че не е скъп... Или да си карам така и да не ми пука... Аз така или иначе си проверявам нивото от време на време...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
pixelbs написа:преди да източиш старото масло , налей му добавка Würth или нещо подобно ,да ти изчисти хидравличните повдигачи , на топъл мотор 10-15 ,мин на празен ход и после източване на старото масло , и си наливаш новотоFiat Stilo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар