Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От масло 10w40 към 5w40

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От масло 10w40 към 5w40

Здравейте, колеги! Дойде време да се сменя маслото... Обаче хвърлих едно око на работните карти, издадени ми от сервиза, в който направих обслужването на колата, след като я купих... Та видях, че вместо масло 5w40 са наляли 10w40... Ще има ли някакъв проблем, ако налея сега 5w40? Чувал съм за някаква промивка на мотора със специално масло, което е само за това... Или направо да се налее новото масло, след като старото се изтече много хубаво? Благодаря предварително на всички за мненията...
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Налива 5-ца и карай смело.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Пускаш старото да се изцеди хубаво и наливаш смело новото.Както обичам да казвам, 10в40 е грехота за тоз мотор.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря за бързите отговори, колеги! В най скоро време гъстака ще бъде сменен... Иначе аз, като видях, какво са наляли и побеснях... Въпреки, че си спомням, че съм казал да е 5w40... Сега съм хвърлил око на един Motul 8100 X-Cess...
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Слагай му евтин тотал, сменяй го на 8-9к и си свиркай.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами аз Motul-a го намирам за 60лв 5л. туба...

Коментар

Мога ли да ползвам темата, въпреки че е за диз. двигатели да попитам за Стило 1.6 16 V 103 к.с 2002 -ра година с какво масло да я карам? Колата я имам от два месеца и не съм го сменял още. А предишния собственик, какво масло е слагал си нямам никаква представа. А също и какъв маслен филтър?

Коментар

Tи вземи си смени и агренажа, да не ревеш после...също може да му сложиш 5в40.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами отстрани на пластмасовата кутия, пише на колко километра е сменян. Преди около 20 000 км. Знам, че се сменя на 60 и за това не бързам. Ако мога да вярвам на надписа де...А маслото 5в40 на Тотал или някоя друга марка? Оригинално как го дават?

Коментар

Смени ангренажа възможно най-скоро, не разчитай на тая лепенка. Километрите ги въртят като за последно.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Тъй тъй, те майсторите и те хляб трябва да ядат....
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Тъй тъй, те майсторите и те хляб трябва да ядат....
                        И тея с авточастите Аз 3 седмици търсих стило за части, ама нъцки
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

А и още нещо да питам... Датчикът на маслото нещо се еб@ва...отчита грешни и понякога си изписва Oil Sensor Failure... Та къде се намира този сензор и дали се сменява лесно, че да го сменя със смяната на маслото... Гледам че не е скъп... Или да си карам така и да не ми пука... Аз така или иначе си проверявам нивото от време на време...

Коментар

преди да източиш старото масло , налей му добавка Würth или нещо подобно ,да ти изчисти хидравличните повдигачи , на топъл мотор 10-15 ,мин на празен ход и после източване на старото масло , и си наливаш новото
                            Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                            ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

pixelbs написа:
                              преди да източиш старото масло , налей му добавка Würth или нещо подобно ,да ти изчисти хидравличните повдигачи , на топъл мотор 10-15 ,мин на празен ход и после източване на старото масло , и си наливаш новото
                              Преди няколко дни смених маслото, бях с селения 10в 40 , сега налях шел 5/40. та явно съм изпуснал момента да я пробвам тая добавка. Имам едно почукване(неравномерно) от към двигателя, майстори казват, че е от хидравличните повдигачи. Дали тази добавка ще има ефект.
                              Fiat Stilo 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X