Миналата седмица карах по магистралата (Тракия и то хубавия участък) и за 400км спирах общо 4 пъти на бензиностанции само да си измия стъклото Имаше доста насекоми които така се "разлепяха" на предното стъкло, че с дори с много пръскане не можеха да се измият. Течността която използвам е един концентрат който си купих от Практикер и се разрежда мисля че 1:50 ... но или той не струва или чистачките ми са за смяна. Та въпросите ми са: Каква течност използвате - лятна и зимна? И дали чистачките не са от по-голямо значение отколкото течността?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква течност за чистачки използвате?
Collapse
X
-
Аз ползвам SONAX зимната я разреждам 1:1, цената на литър е 7 лв., Лятната е в отношение 7:1 мисля към 15-тина лв. беше литър концентрат. Тази зима изкарах с една туба 5л. готова разредена течност на пежо/ситроен. Няма марка или поне се се загледах. Купихме я от официален представител на пежо/ситроен. На тубата има етикет подобен на този на фирменото масло на GM. Демек френска течност. И тя не е лоша, но като че ли SONAX-a май малко по-добре. Като цена са почти 1:1. Зимната течност ако я разредя с по-малко вода стъклото стой много мазно и почти не се вижда след като минат чистачките, трябва да мине определено време . Карам с нея от 3 зими, нямам разядени маркучи или казанчета.
Коментар
-
От ноември до края на март ползвам зимна течност за чистачки, за предпочитане с етанол, че бил по-безвреден. Не се интересувам от марката. Най-често я купувам от Кауфланд.През останалите месеци (април-октомври) до преди 2-3 години ползвах чиста чешмяна вода. След като обаче започнаха да ми се запушват пръскалките от варовика, минах на лятна течност - каквато ми падне, гледам да е по-евтина, други критерии нямам. Тъй като обаче ме дразнят ароматите на тези течности, това лято съм решил пак да пробвам с вода. В Лидл продават туба 11 л. вода с марката "ВОДА" - с изключително ниска минерализация за няма и 2 лв. Сега съм с тази вода и ако не се запушат пръскалките, ще продължавам с нея. Използвам същата марка вода и за разреждане на ракия и не съм имал проблеми А насекомите, които се набиват в стъклото по време на движение с висока скорост, се отстраняват качествено само с парцал и търкане. Никакви марки течности и чистачки няма да ти помогнат.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
galinchooo написа:1:50 ???????Каква е тая течност дето се разрежда така.То си е направо вода.Аз си взимам концентрат,които се разрежда 1:2 а аз го разреждам 1:1.Или в литри....5литра го разреждам с 5литра вода......A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Лятната си е правя с вода, веро или препарат за чинии и малко спирт за горене (розов щото по-малко мерише от тъмно синия).За зимата заменям водата с дестилирана, не за друго ами защото имам влагоабсорбатор и ми идва без пари и естествено слагам повече спирт. Правя 2 разновидности по-слаба с по-малко спирт и по-силна с повече, която слагам ако се задава голям студ. Може и да добавя още спирт директно в казанчето, ако ме изненада.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
muns61 написа:Препаратите, които могат да почистват размазани насекоми с пръскане по стъклото и чистене с чистачките, съсипват пластмасите и боята /лака/. Без изключения.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар