Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги дайте предложения - Масло и филтър за брава 1,6/16В

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги дайте предложения - Масло и филтър за брава 1,6/16В

Имам каруцата от 8 - 9 години и да си призная че при смяна на масло на Бравата съм забелязал че с евтини и по - неизвестни марки масла двигателя работи по - хубаво. Карал съм с Селения Кастрол Яко Валволин, Манол Лики моли , Елф и други кадето са неизвестни разлика да си призная не усетих. Хубавото на моя дръгел е че мн малко гори да не кажа въобще не гори масло!Дайте някви предложения и впечатления колеги ’’автомонтьори’’. Автомонтьори защото който има фиат ме разбира че се шегувамГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Доста хора са заложили на тотал, кастрол и т.н. Аз да ти кажа вече правя 3 смяна на масло само с приста лидер 10/40 и съм доволен, на смяна доливам по 80-100 мл. Сигурно ще ме оплюят сигурно как може да слагам приста, но се доверявам най-вече на фактите. За смяна давам с сервиза на форд 32 лв за смяна масло + филтър от тях и подарък ароматизатор :D

Коментар

Взимаш Statoil 10/40, евтино и хубаво масло. Мареата карах с такова и доста добре си работеше. Маслен филтър, няма кой знае, какво значение, според мен.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Около 8 години имам Бравата първата смяна сложих масло Мобил 10 в 40 нямаше 10 000 хиляди километра и клапаните започнаха да тракат на втората смяна в сервиза човека като разбра с какво масло съм карал ми предложи Селения 10 в 40 и да не си правя опити с други масла. Сложих Селения Голд 10 в 40 и до сега нямам забележки а за маслен филтър до колкото знам са два размера единият е по къс а другият е по дълъг за моят модел е от по късия иначе като марка Клеан.
        Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

SELENIA GOLD 10W40.... T`ва е маслото ти... аз съм много доволен...
          BMW 318is COUPE 140hp
          FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

кола

Колкото форумци толкова и мнения взимаш едно масло със следна цена и това Едни не харесват Селения други го предпочитат .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, щом не харчи масло, съветвам те да слагаш смело 5W40 и да си свиркаш. Марката няма толкова голямо значение, важното е да бъде оригинално, а не някое менте. На пазара има достатъчно качествени масла с вискозитетен клас 5W40 и то на съвсем прилични цени, че да се налага ползването на 10W40. Масленият филтър също е важен. Препоръчвам ти такъв с клапан против слив на маслото при загасяне на двигателя. Така филтъра остава винаги пълен и при палене, не се налага маслената помпа тепърва да го запълва с масло. Това води до по-бързо подаване на масло по точките за смазване и съответно по-малко износване на мотора. В чисто практически план, с такъв филтър лампата за маслото изгася още докато върти стартера. Аз лично ползвам MANN. По-скъп е двойно от евтините филтри, но не смятам да ползвам друг тип. Дали ще дам 5лв за FILTRON или 10лв за MANN, не е толкова убийствено от финансова гледна точка. Но за двигателя е много по-добре с MANN или друг с подобна конструкция.
              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Аз от доста време карам само с Титан на Фюкс или с Аджип синт 2000/Ени синт 2000.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

На моята 1.6 сега й сложих 5W40 Total, на 50 лв. май взех тубата.Дали ще е 10 или 5/40 май е все тая за този мотор, важното е да има и да не е на много километри :D5/40 не се ли сменяше на повече километри?
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

вече 7 години карам само със СЕЛЕНИЯ 20К, но сега си поръчах от интернет ДИВИНОЛ, защото е немско, неизвестно и предполагам оригинално.дано не съм сбъркал, че спестих 20 лв.
                    FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Твърдо ЗА Селения 20К . Слагам само филтри на HENGST Това е моето мнение!
                      Fiat PUNTO 176 1.2 85 16V Sporting 99

Коментар

Няма никаква полза да вземеш Селениа 20К за 80 лв и за няма и 10 000 км да почваш да мислиш да го сменяш, още повече е полусинтетика, вместо да вземеш примерно пълна синтетика 5W40 на Политрон за 100 лева и да караш 20 000 км с него. Втория вариант вече два цикъла съм го изпробвал - маслото не мръдва като ниво, докато Селениата почва да си намалява.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Общо съм сменял масло 17-18 пъти:В началото наливах 13-14 пъти все с вискозитет 10в40 следните марки: Шел (от туба), Фукс(наливно), Селения , Репсол (туба), Елф (наливно), Волф (туба), като има и 2-3 смени където смесвах различни марки с еднакъв вискозитет понеже ми е оставало масло. Резултат: разход на масло не съм имал, най-тих беше мотора с Шел.Последните 3 смени наливам Тотал и Кастрол 5в40. Резултат: Разхода на масло е около 500 мл за 10 000 км. с този вискозитет, двигателя е осезаемо по-тих особено при студени стартове.Карам на газ и 90% извънградско.
                          Play Golf ,but not drive golf!!!
                          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

1во Селенията я взимам за 62лв-4 литра. Наливам 2.5л. понеже толкова събира моето пунто,след 5,6К доливам 1 път 100мл. и после още 100-200мл. За намаляне на нивото и аз забелязах че след 5 хиляди го има,ама 200мл. загуба според мен не е много. Масло сменям на 8,9000 хиляди щото само градско,палиш гасиш каквото и да е маслото си губи качествата а и не се скъпя,нито пък го чакам да мине заветните 15000 дето си е жива глупост а и квото и масло да налееш нема да изкара толкоз. Селения слагам за 4ти пореден път и след всяка смяна двигателя утихва все повече. Сега след смяната преди месец като съм на светофар и возя накой за пръв път пота да не е угаснала,това е

Коментар

Последния път купих маслото от TN Car ,беше произведено 10.2014 прясно прясно ми го доставиха и на пук на всички мнения и критики относно марката смея да твърдя че съм фен и няма да сложа друго на пунтажа. Всички течности съм сменил на тази марка,някои по 2 пъти с цел промивка и мисля да не преминавам към друга марка. Не продавам масла и автомобилни течности,не правя реклама с цел печалба,просто съм аналитик и обичам да си правя статистики за всеки продукт който се върти около мен и ежедневието ми Предните масла бяха на Шел,ГМ и някво с което е дошла от Италия преди 8г. откак я купих,и така след всяка смяна със Селения откривам минимална но положителна разлика,освен че доливам 1,2 пъти по една голяма след 5000 хил.км и като дръпна чертата накрая съм вътре с точно 3л. в най лошия случай. Както казах по горе не минавам 10000 от смяна до смяна,понеже в противен случай минавам повече от година с едно масло,просто не се кара толкова,и най вече на къси разстояния

Коментар

Working...
                              X