185/65/14 можеш да побереш без проблем.За стабилност няма смисъл да говорим, все тая е, гледай да е максимално висока гумата, че да не закачаш по дупките
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви летни гуми да си взема ? Лято 2015
Collapse
Важна тема
X
X
-
Лятото съм със Kleber Dynaxer HP3 185/65/14. Гуми в средния клас, от които съм страшно доволен. Предишните ми бяха същите, но предния модел - HP2. Една идея са по-меки, но не шумят и имат доста добро поведение при мокра настилка (говорим за шофиране в рамките на нормалното, без да се търси лимита на колата или гумата).
Зимният ми комплект са 175/70/14 - малко по-високи и по-тесни.Последна редакция от PSG; 03.10.2016, 12:20.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
Какви гуми да купя за Фиат Пунто 1.9 13ки ниско-профилни ми трябватПоследна редакция от shavershianbrah; 06.06.2017, 01:21.
Коментар
-
Колеги какво бихте ме посъветвали, че съм в голяма дилема. Летните ми гуми са много зле. DOT 2010 китайски, изтъркани, напукани, но така дойде колата миналата година и направо ги свалих преди зимата и взех нови зимни.
Сега не ми се слагат пак старите и се оглеждам за други.
Вариантите ми са: 1. да търся ли някакви Michelin, Conti с DOT 2014 или 15та (4те на цена са вървят около 140лв) или 2. да взема две нови (някакви NEXEN примерно) за предни (на същата цена) и после другата година още две?
Притесненията са ми, че гуми с DOT 14та ще им е 5ти сезон. Вярно по-добро от новото няма, ама и няма да са премиум марка. Старите пък изобщо не са вариант...
Коментар
-
А що не си караш със зимните? Аз изминавам по 10-15 хил на година и карам само със зимни, но ги сменям на 3-4 години и винаги вземам с пресен DOT.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Lyubcho88 написа: Преглед на мнениетоСтарите пък изобщо не са вариант...тралала
Коментар
-
Зимните са ми нови и лятото ще се скапят. Отделно зимна гуми през лятото и е опасно. Карал съм и малко да валне да стане лигаво и висока температура и нямам никакво управление над колата.
Направо се задудих дали да не рискувам с едни NEXEN NBLUE 4 SEASON 91T 4PR 195/65 R15 https://diana-ltd.com/tire?23677
гуми 4 сирена слагам и забравям да сменям зимни с летни и обратно поне 4г. Чудя се дали ще е добра идея.
С тях ще карам през голяма част от времето в София, не повече от 10к км годишно. Например за последните 5000км имам само 300км извън града. Та от там ми дойде на идея да са всесезонни.
Коментар
-
Lyubcho88 написа: Преглед на мнениетоЗимните са ми нови и лятото ще се скапят. Отделно зимна гуми през лятото и е опасно. Карал съм и малко да валне да стане лигаво и висока температура и нямам никакво управление над колата.
Направо се задудих дали да не рискувам с едни NEXEN NBLUE 4 SEASON 91T 4PR 195/65 R15 https://diana-ltd.com/tire?23677
гуми 4 сирена слагам и забравям да сменям зимни с летни и обратно поне 4г. Чудя се дали ще е добра идея.
С тях ще карам през голяма част от времето в София, не повече от 10к км годишно. Например за последните 5000км имам само 300км извън града. Та от там ми дойде на идея да са всесезонни.
Питаш за нещо, което и на теб ти е ясно как ще решиш. По темата - точно тия ползвам NEXEN NBLUE 195/65 R15. Много прилична и хубава гума. Многократно по- добра от Дебика, Тъгър и т.н.
Айде да те вкарам още повече във филма - виж тази статия( http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm) и се замисли за Firestone RoadHawk. По -добри са от Нексън, но са една идея по-скъпи.
тралала
Коментар
-
Lyubcho88 написа: Преглед на мнениетоЗимните са ми нови и лятото ще се скапят. Отделно зимна гуми през лятото и е опасно. Карал съм и малко да валне да стане лигаво и висока температура и нямам никакво управление над колата.
Иначе съм съгласен, че трябва лятото да си с летни, а зимата със зимни, ама пък с километрите, които въртя на година, някак не се виждам с 8-9 годишни гуми - ще имат грайфер, ама дали ще са с читав каучук?Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Tempras написа: Преглед на мнениетоHANKOOK.
HANKOOK.
HANKOOK.
Клас А на дъжд, при цена 100лв клиент за 205 55 16!
Всесезонните Нексени са клас C.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Lyubcho88 написа: Преглед на мнениетоВариантите ми са: 1. да търся ли някакви Michelin, Conti с DOT 2014 или 15та (4те на цена са вървят около 140лв)A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар