То и аз карам до сега със летни Вредщайн и зимни Фулда,ама ми писна да се занимавам с глупости. Карам по 10 000 на година ,на балкан се качвам един път в годината в снега. Имам истински вериги ,а не някои китайски синджирчета. Все пак избора ми е направен на база на моето шофиране. Ако въртях по 30-40 000 на година и карам нон-стоп зиме и лете ,щях да си остана със зимни и летни гуми. А и все пак 400лв. за гуми не са като 800лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви летни гуми да си взема ? Лято 2015
Collapse
Важна тема
X
X
-
Краси, вашата зима е като една кофти есен И аз обмислям идеята за всесезонните, ама нямам идея как ще се държат при сняг, пък не е като да няма при нас..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
разбирам те колега и напълно си прав всеки ползва гуми и консуматива според потребностите си аз имах предвид като цяло комбинацията зимна и лятна гума в едно това ми се струва странноаз ползвам и двата типа гуми тъй-като жена ми е от търновско и ми се налага да минавам балкана няколко пъти зимата
Коментар
-
wwalker написа:gergov 1973 написа:...в някой страни не може да се кара с гума по-стара от 3 год. без значение от грайфера това се прави с цел сигурност и стабилност тук не става дума за агресивно каране
Коментар
-
gergov 1973 написа:wwalker написа:gergov 1973 написа:...в някой страни не може да се кара с гума по-стара от 3 год. без значение от грайфера това се прави с цел сигурност и стабилност тук не става дума за агресивно каране
Коментар
-
wwalker написа:gergov 1973 написа:wwalker написа:gergov 1973 написа:...в някой страни не може да се кара с гума по-стара от 3 год. без значение от грайфера това се прави с цел сигурност и стабилност тук не става дума за агресивно каранеAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
След дълго чудене и избиране се обзаведох с 2 http://www.primex-bg.com/gumi/leki/G...-EfficientGrip на цена 100 лева с монтажа за Либрата... Напрвих 100 км.За сега нямам оплаквания - другата седмица ще ходя до София и ще видим как е на дълъг път...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Не е точно за тази тема, но това изглежда много добро предложение:http://www.michelin.bg/about/media-c...ssclimate-tireA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Имах удоволствието да се запозная от близо с Нокиан зимните гуми ама тези, които издържат и лятото:https://www.nokiantyres.com/all-weat...erproof/Бих казал, че това е един много добър избор. Още повече, че си е чисто зимен модел, който няма проблем с летните жеги.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Дойде ред да похваля всесезонните Вредщайн. Тия дни падна малко сняг из Бургас и ги пробвах по няколко стръмни улици,качване на бордюр през пряспа и тн. Гумите се държат напълно адекватно и никъде не срещнах проблем. И за да не ми каже някой ,че ще се опекат за едно лято и зимата няма да стават,ще добавя,че ги сложих май месец.
Коментар
-
Краси, за драпане всички с грайфер драпат, истинския тест е в стабилността (завой/спиране) при високите скорости, което трудно можеш да го усетиш."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Краси, за драпане всички с грайфер драпат, истинския тест е в стабилността (завой/спиране) при високите скорости, което трудно можеш да го усетиш.
Коментар
-
Колеги някой да има наблюдение на 14-ка джанта, какъв размер гуми е най-удачен за стабилно стоене на пътя на фиат брава. Смених си вече зимните с летни, като размера им е 175/65 r14 и все нещо не ми харесва и се мъкна с тях вече 2-ро лято. Има ли вариант за по-широка гума при 14-ки или няма смисъл. Как седи работата с 15-ки и заслужава ли си. Ще има лисъществено поведение или е само загуба на време и пари.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар