Кои са тия "скъпи" синтетики, дето ги съсипваме със смяна на 10х.км ? TOTAL ли е скъпата синтетика ??? Дето се продава по 40-50лв за туба от 5л ? Страшно скъпо е, няма що. Тестът с COMMA документиран ли е ? Филмиран ли е ? Присъствали ли са технически лица от независима организация, които да потвърдят условията и резултатите ? Ако не, то за какво си говорим тогава. Половин Англия кара с COMMA и не ги дават по новините как масово закъсват по магистралите заради кофти масло. Аз лично не вярвам на тестове, извършени някъде си и някак си, от някого си, който най-често има комерсиални интереси да промотира конкурентна марка продукт. Нищо лично нямам против теб, но като инженер съм обучен да приемам за достоверни само резултати, получени при коректни лабораторни условия и при гарантирана безпристрастност на участниците.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло Total za jtd
Collapse
Заключена тема
X
X
-
boyan_kb написа:Добре де, кажете от къде да поръчам тъй катосъм в малък град. Благодаря. П. С до сега бах с статойл ама с него като че ли стана по шумнаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Кой си сменя пълната синтетика на 7-8 000 км? Има си сервизни интервали 20 000 км / 1 година, което от двете настъпи първо, той и дядо ми си сменя маслото на 10 000 (щото така му е казал кварталния "майстор), ама кара колата по 3 500 на година, т.е. на 2-3 години, това по-правилно ли е според вас?При предимно градско каране, работещ двигател на място, студени стартове и каране до не достигане на работна температура, теглене на ремарке и др.утежняващи двигателя обстоятелства, маслото трябва да се сменя по-често. А при наличие на DPF може лампата да ви светне и на 3000 км от смяната на маслото, че е вдигнало нивотоFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
tambuhtaneca написа:Кой си сменя пълната синтетика на 7-8 000 км? ....punto HGT
Коментар
-
didich написа:tambuhtaneca написа:Кой си сменя пълната синтетика на 7-8 000 км? ....FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
DJPOPA написа:Кои са тия "скъпи" синтетики, дето ги съсипваме със смяна на 10х.км ? TOTAL ли е скъпата синтетика ??? Дето се продава по 40-50лв за туба от 5л ? Страшно скъпо е, няма що. Тестът с COMMA документиран ли е ? Филмиран ли е ? Присъствали ли са технически лица от независима организация, които да потвърдят условията и резултатите ? Ако не, то за какво си говорим тогава. Половин Англия кара с COMMA и не ги дават по новините как масово закъсват по магистралите заради кофти масло. Аз лично не вярвам на тестове, извършени някъде си и някак си, от някого си, който най-често има комерсиални интереси да промотира конкурентна марка продукт. Нищо лично нямам против теб, но като инженер съм обучен да приемам за достоверни само резултати, получени при коректни лабораторни условия и при гарантирана безпристрастност на участниците.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
tambuhtaneca написа:didich написа:tambuhtaneca написа:Кой си сменя пълната синтетика на 7-8 000 км? ....punto HGT
Коментар
-
didich написа:За бензинов мотор говорех :DFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:DJPOPA написа:COMMA е много добро английско масло. Чел съм чудесни отзиви за него, включително и такива от ремонтен персонал, които са разглобявали двигатели, карани само с COMMA. Казват, че моторите са били много чисти и добре запазени от износване. Ако хората слушаха какви митове и легенди се съчиняват по форумите, то 90% от фирмите произвеждащи масла щяха да са фалирали вече. ТOTAL не ставало, COMMA не ставало... Аз пък карам с PENNASOL, дето германците го правят от отработено масло и още чакам да ми се скапе мотора. Ама не би. Върви си като пушка, че и хабер си няма да се троши. Цяла банда караме само с такова масло, че ни идва много евтино от Германия. И никой не се е оплакал. Колегата ми смля Темпрата си от каране, навъртя 140 000км за две години, като ползва предимно Кауфландското 10W40. И колата още върви като изтребител, та няма и намерение да се троши мотора. А имаше и такива, които чертаеха черни бъднини за всеки двигател дръзнал да се докосне до маслото с марката на Кауфланд. Какво да говорим повече, те Ферари зареждат заводски колите си с най-обикновен SHELL HELIX ULTRA 5W40, което е на съвсем човешки цени. Не слагат никакви магически масла за луди пари, сигурно щото са тъпи и не им разбират инженерите.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Danchojn написа:никога не се доверявам сляпо, още повече на лесно манипулируеми продукти...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз само да попитам кое за вас е синтетично масло? Защото на пазара има два вида - fully-synthetic и synthetic technology.Fully-synthetic маслата бих ги карал до 30-40 хил. км./1година (в зависимост от маката на маслото), докато synthetic technology маслата бих ги сменял на всеки 7-12 хил. км/1година (в зависимост от маката на маслото).П.П.: Ако Head&Shoulders не беше толкова скъп (200мл/5,80лв), сигурно и с него бих карал. Само трябва да избера Classic Clean или Mentol - https://www.youtube.com/watch?v=Ne7ayhPVVYYAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
BO написа:Danchojn написа:никога не се доверявам сляпо, още повече на лесно манипулируеми продукти...Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Stefanaki написа:Аз само да попитам кое за вас е синтетично масло? Защото на пазара има два вида - fully-synthetic и synthetic technology.Fully-synthetic маслата бих ги карал до 30-40 хил. км./1година (в зависимост от маката на маслото), докато synthetic technology маслата бих ги сменял на всеки 7-12 хил. км/1година (в зависимост от маката на маслото).П.П.: Ако Head&Shoulders не беше толкова скъп (200мл/5,80лв), сигурно и с него бих карал. Само трябва да избера Classic Clean или Mentol - https://www.youtube.com/watch?v=Ne7ayhPVVYYPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:BO написа:Danchojn написа:никога не се доверявам сляпо, още повече на лесно манипулируеми продукти...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар