Моля колеги, които имат лични впечатления или достоверна информация да споделят за това масло MOTOR GOLD.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте мнения от масло MOTOR GOLD
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
Мисля че на пазара трудно се намира по-евтино от това масло. Личното ми мнение, е че е дъното като качество. Окислява се светкавично и няма никаква защита практически. Според мен е рицклаж и то нискокачествен, но доста хора го използват заради цената. Доста запушва картерните вентилации и трупа и "гресира" добре двигателите Знаеш какво имам в предвид. След него дори използването на качествени синтетики не помага.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
u_bo
didich написа:Колко струва това масло за 5л бутилка, че да се пести от маслото??
Коментар
-
u_bo написа:Има го по на 27 лв. крайноклиентска... Сервизната ще е около 20 лв./5 литра, което прави между 2 и 3 лв./литър за 10w40 ... без ДДСтоpunto HGT
Коментар
-
Блажени верующите, че карат с масла, които не са с база, рециклирана от отработени. Рециклирани бази използват абсолютно всички фирми, дори и нашата ПРИСТА ОЙЛ, което никак не означава, че маслата им са лоши. Специално пък на INSA, склада им за масла е точно до офиса ми. Няма да ви разправям какво бясно изкупуване на варели с отработено масло от чернокожите ни събратя пада всеки ден. Всяка седмица идва ТИР и се натоварва до горе с варели отработено масло, което поема директно към рафинерията за рециклиране и сетне се връща преработено под формата на варели с прясно двигателно масло, което продават наливно. Няма нищо страшно във факта, че се ползва рециклирано масло в базата на новото. Страшното е, когато рециклирането не става по добра технология. Много ме съмнява една от най-големите немски рафинерии, тази в Долберген, да прави калпави масла с некачествени рециклажи. Там хората си имат стандарти, които стриктно се спазват. Иначе ще излетят от пазара за отрицателно време. Едва ли MOTOR GOLD е някакво калпаво масло, предвид произхода му. Аз карам в момента със синтетика от другатa марка, която се произвежда в същата рафинерия в Долберген (PENNASOL) и нямам никакви оплаквания. Само че цитираната цена за MOTOR GOLD ми се вижда съмнително ниска. Дори и в немския ebay не върви по толкова, а там маслата винаги са по-евтини. Вероятно става дума за нещо друго в опаковки на MOTOR GOLD, което е типично за нашите географски ширини. Купете си маслото от немския ebay, за да нямате дертове после. И тогава го оценявайте по качество.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
От немските марки можеш да си направиш цяла колекция от съвсем апокрифни имена и производители, непознати не само из Европа, ами и в родната им държава. Пусти държавни субсидии...във всяко село има ако не инсталация за обработени масла, то поне една за биодизел. Но...сертификати от автопроизвоидтелите няма, няма и да има. Това не значи, че са лоши...Предишната кола я карах с масло Mannol в мотора-надживя няколко Аудита и БМВ-та, карани само с "пълна синтетика, щото и немеца с това я е карал" и така си отиде на вторични с работещ мотор.На сегашната в скоростите сложих някакво пак такова немско неизвестно....само миналата година 50 хиляди...ако беше лошо, кутията трябваше отдавна да е заминала. За стари коли са си ок тия неизвестни немски масла. Но у нас това винаги ще крие риска колко всъщност са немски. Надписан варел отвсякъде може да дойде. Нашата граница е граница, през която 6000 талибани вече успяха да минат пеша, какво да говорим за един варел масло...
Коментар
-
Колега, рафинерията в Долберген хич не ми прилича на "селска инсталация за отработени масла".Ето я на снимка:И официалният им сайт: http://www.avista-oil.com/И клипчето им е много интересно, съвсем открито си разказват как рециклират маслата, дори се гордеят, че са европейски лидери в тази област, с над 60г опит: http://www.avista-oil.com/en/company...-ag.htmlПък и маслата, които произвеждат са хомолгирани от всички големи производители. От друга страна MANNOL изобщо не се произвежда в Германия. Вече съм писал по този въпрос. Само офисът и регистрацията на фирмата са немски. Рафинерията, която произвежда продуктите с марка MANNOL се намира в една от бившите съветски републики, а самите собственици на фирмата са украинци.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
DJPOPA написа:Блажени верующите, че карат с масла, които не са с база, рециклирана от отработени. Рециклирани бази използват абсолютно всички фирми, дори и нашата ПРИСТА ОЙЛ, което никак не означава, че маслата им са лоши.
Коментар
-
Много ще се радвам да е така, колега. Все пак би ли ме осветлил за какво ползвате тогава отработеното масло, което изкупувате. Или просто го колекционирате ? Опс, не ! Всъщност си имате "Приста рисайклинг" и собствен завод за рециклиране на отработени масла в Украйна. Искам да ти вярвам, че не ползвате рециклирани масла, но... Някак си ми звучи цялата тази работа като месар, който се кълне, че не слага кучешко в салама, а в същото време масово изкупува помияри. Дано да си прав, аз нямам за цел да се конфронтирам, само търся истината.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
u_bo написа:didich написа:Колко струва това масло за 5л бутилка, че да се пести от маслото??Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
u_bo
dobrujanetza написа:u_bo написа:didich написа:Колко струва това масло за 5л бутилка, че да се пести от маслото??
Коментар
-
DJPOPA написа:Много ще се радвам да е така, колега. Все пак би ли ме осветлил за какво ползвате тогава отработеното масло, което изкупувате. Или просто го колекционирате ? Опс, не ! Всъщност си имате "Приста рисайклинг" и собствен завод за рециклиране на отработени масла в Украйна. Искам да ти вярвам, че не ползвате рециклирани масла, но... Някак си ми звучи цялата тази работа като месар, който се кълне, че не слага кучешко в салама, а в същото време масово изкупува помияри. Дано да си прав, аз нямам за цел да се конфронтирам, само търся истината.
Коментар
-
На последък все повече хора си говорят на изуст и си мислят че всичко знаят. Не обиждам никой, но като се почне някой спор и се разбира много бързо кой се е изказал просто ей така.................................Скоро дадоха по БТВ един мъж на 60г беше изкарал май 4-та диплома и продължава да чете и да се учи. Най-интересното му изказване беше - Че е научил че все още нищо не знае. Та без да взимам страна такова изказване за завода в Русе, подронва авторитета му незаслужено. Така става с много неща. Без да си видял, без да си проучил задълбочено, без да си вложил труд да разбереш и да се убедиш, не бива да се изказват мнения. Те не са верни в 99% от случаите, а информацията в интернет почти винаги е крайно недостатъчна, тя е ориентир.Давам пример от личен опит - Фирмата в която работя и една реномирана канадска фирма, имаме сходни продукти. Един от тях е соларни осветители за морска сигнализация. И ние и те сме продавали в Русе, с цел използване по Дунав. Техния продукт е 3-пъти по-скъп и понеже играха пари под масата от страна на Канадците, беше изпратена наша и тяхна мостра в независима лаборатория във Финландия. Оказа се, че канадския продукт не покрива написаното в Книжката. БЕЗ КОМЕНТАР. По темата, нямам преки впечатения от руските масла. Ако Любчо пожелае, може да ми прати и да се позаиграя с някое, тогава вече ще имам някакво мнение.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар