Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ангренажен комплект за Брава 1.4.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ангренажен комплект за Брава 1.4.

Другия месец идва време за смяна на ангренажа и искам да ме ориентирате малко какво да сменя. Разпитах тук-там по магазини и сервизи и различни мнения. Няма да споменавам магазините и сервизите за да няма реклама или антиреклама. Първо-колко ролки са в комплекта за този двигател. Второ-в един сервиз ми искат 110 лв.за работа. Трето- в друг сервиз ми искат 210 лв. за ремък,РОЛКИ и работа плюс 50 лв. за нова водна помпа за да има гаранция.Четвърто-в специализиран магазин ми казват,че за този двигател ролката е една с цени от 30 до 90 лв. и ремък с цена 24 лв. Благодаря предварително.ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

В последния магазин са те ориентирали най-правилно. Ремъка и ролката се сменят за има няма 30-тина минути. Там няма големи драми. Водната помпа не съм я сменял, там друг да каже има ли ядове с нея. Но според мен, щом не тече, не я пипай.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

И аз така мислех. Защо пък ще ме лъжат в сервизите като им казвам ясно 1.4 98-ма година. Или пък слагат ролка от 30лв. и калкулират за 90лв.

Коментар

кола

Имаше нещо с маслената магистрала на този мотор да се почисти или нещо такова Иначе вярно помпата се сменя ако тече или нещо лагера прави проблемРолка външна обтяжна има комплект тя може да е по скъпа DAYCO дори под 60 лв ремък ангренажен DAYCО има и за 22 лвРемък алтeрнатор, хидравлика, климатик DAYCО около 28 лв
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Добре де ключар, колко е смяната на този комплект.

Коментар

Обтяжната ролка е около и над 100лв за по-читавите марки, къде ги видяхте тея 60лв за ролка? Или си говорим приказки от 1001 нощ тука. Моята преди години я взех около 120лв, беше като оригиналната Made in Canada. Водна помпа и аз не съм сменял, сигурно си е оригиналната.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ангр.комплект ми излезна около 150лв на INA.
              "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

кола

Пише Ролка външна обтяжна ролка комплект 60 лва Ролка ангренаж 80лв обиконени и 90 .лв FIAT
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

@kluchar: Това ще е ролката на пистовия ремък, тя е външна. Ангренажната е под капак, т.е. не е външна.

Коментар

spark написа:
                    Обтяжната ролка е около и над 100лв за по-читавите марки, къде ги видяхте тея 60лв за ролка? Или си говорим приказки от 1001 нощ тука. Моята преди години я взех около 120лв, беше като оригиналната Made in Canada. Водна помпа и аз не съм сменял, сигурно си е оригиналната.
                    Лятото сменях ролката и ремъка за втори път от както имам фиата. И двата пъти купувам такава ролка made in canada. марката е няква, странна не я запомних. Цената беше 98лв. в тази верига магазини: цък. Така че както казваш колега цената е там някъде 90-100 може и малко отгоре, зависи откъде си я купиш Към ключаря: Ето това е ролката за която става дума, всичко останало е по пистовия ремък:ролка
                    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Предлагат ми- ремък Gates 27 лв. и ролки- Fiat 97лв. или INA-110 лв. Работа от 80 до 110лв.

Коментар

Аз за работа повече от 40-50лв не бих дал, нито са им нужни пети за зацепване, а място да се работи в коша колкото щеш.Смяната на ремък на 1.4 не е като смяната на ремък на 2.0. Според мен за 15-20мин може да се смени, ти си направи сметката...
                        ivo_drag написа:
                        Предлагат ми- ремък Gates 27 лв. и ролки- Fiat 97лв. или INA-110 лв. Работа от 80 до 110лв.

Коментар

Ако ръцете ти не са наврени на тъмно не се занимавай със сервизи. Моята я направихме с един приятел на двора за половин час. Не бяхме правили друг път такава операция на съвременен автомобил /ВАЗ, ЗАЗ, Москвич, а бе соц возила и Регата по това сме се учили/, та то се оказа доста лесна работа. В кутията на ролката имаше упътване как става, на ремъка имаше белези за шайбите, на шайбите си имаше белези, белези има и по корите и на блока, всичко е предвидено не е като на 1.6.1. Вдигаш дясното колело2. Махаш корите отгоре и от долу, така че да ти се открият карантиите за смяна3. Включваш на 5-та предавка и ч/з въртене на диска на колелото нагласяш всички белези4. Разхлабваш обтягащата ролка5. Махаш ремъка, ролките и т.н.6. По обратен ред сглобяваш, ако всичко е точно всички белези ще съвпаднат, не е нужно да ти казвам да внимаваш за превъртане след махане на ремъка.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

На ролката има и един белег който трябва да съвпадне, за да е правилно обтегнат ремъка, в аутодата го има описано точно как се сменя ремъка със скица на белега. Отделно и на ремъка може да има белези, които да съвпаднат с белезите на ролките на коляновия и разпределителния вал.

Коментар

Working...
                            X