Здравейте. В избора си на зимни гуми ( размера е 225/50/17) изпаднах в дилема кое да избера от посочените по-долу марки. Цените са идентични, като ми се иска да взема нещо по-скоро в горният клас гуми. Тестовечете съм ги гледал и всички клонят най-вече към Континентала. По-скоро ми се иска да проуча личният опит.- Continental T850- Dunlop D4 - Bridgestone LM32Предварително благодаря на всички отзовали се. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Continental T850 vs Dunlop D4 vs Bridgestone LM32
Collapse
X
-
От изброените нямам наблюдения, но може да погледнеш и Goodyear UG9. Карал съм UG 8 и бяха супер.До колкото четох, навсякъде хвалят континентала, но почти никъде не намерих потребителски отзиви."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Аз тия дни се ровичкам из тестовете ,че ще взимам за Кромата 215/55/16 . Спрял съм се на Пирели Сотозеро 3 или Континентал ТС850 , от Дота зависи кое ще ми докарат. Бриджстоун-а е по-зле от другите 2 изброени от теб във всеки тест,така че аз бих избирал между Дънлопа и Контито.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Re: Continental T850 vs Dunlop D4 vs Bridgestone LM32
Аз никога не бих купил Continental. Ако си гледал само немски тестове - ясно защо те са най-отгоре. От изброените - Dunlop. Ако искаш погледни Nokian - едни от най-добрите зимни гуми.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Нокиана са хубави като качества,но аз повече не бих купил тяхна гума- имам наблюдения над 6 гуми от тая марка, които купени чисто нови след 1 сезон започват да се напукват все едно са на 4-5 години. Като е нова гумата ОК, ама на 2 години да ги сменям защото са напукани като петите на някоя бабичка е не мерси.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Тоя вредщайн никога не е бил нещо особено по сравнителните тестове. Нокиан го внасят Вианор. Аз лично се бях навил и за Континентала,но гледаха да ме разубедят,най-малкото че този дето идва тука е от Румъния най-често. На Бравото караме едни 4- конти-та TS800 , но те са правени във Франция и докарани от там.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Дилемата е решена - снощи ги получих - 4 бр. чисто нови Nokian WR D3 XL 225/50/17. дот 2014 на цена 196 лв без доставката или 201 лв с доставката. Взех ги от: http://www.agrina.bg/и останах много довелен от вниманието и цените. Хората бяха достатъчно любезни, обаждаха ми се няколко пъти, първо да ми обяснят какви модели имат, какви са цените, след което преди да ми ги изпратят ходиха изрично да проверят какъв е ДОТ-а. Цената на всички модели които предложиха беше с около 10-15% по-ниска от Диана и Медина мед с вкл. 25% отстъпка.
Коментар
-
emzo написа:Да са ти честити баце, ама ние тука сме бедни фиатаджии, от 300 души 30 да си поръчат нови среден клас гуми, за висок клас да не говорим.
Коментар
-
Да не правя тема, та може ли да препоръчате между Dunlop D4, GoodYear UG9 и Michelin Аlpine 5. Става въпрос за 195/65/15. Иначе дънлопа с DOT 13 мога да го взема на 85 лв. бройката. Според мен най-доброто за нашата зима е Michelin Alpine 5 - като гледам шарката, след това UG9 и накрая D4, която според мен ще се справя най-добре на сняг. За контитата ме отказаха тотално, тъй като имат доста рекламации при този размер.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар