Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странни звуци от ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странни звуци от ремък

От няколко дни насам като запаля сутрин колата мисля че е някъв ремък се чува някакво като цъкане мн странно, като подам газ и се засилва с оборотите и като загрее колата спира да се чува... От какво може да е ? П.с. Скоро е сменян ангренаж и водна помпа. Колата е пунто мк2 1.9 жтд 2001г.
    Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Някой обтегач може да е. Пистовия ремък и ролките кога си сменял?
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
    ex-Fiat Stilo 1.9JTD
    ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Засега не съм ги сменяла, купих я преди 2 месеца... Само ангр ми казаха да сменя...
      Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

И при мен се появи подобно само ,че след многото дъждове и явно се е намокрила някоя ролка и свири а мое и ремък да е? сменяни са преди 30 000
        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Разхлабен е пистовия ремък.Като запалиш колата е още студен и не е хубаво обтегнат.Просто трябва да се затегне или да се смени заедно с ролките.

Коментар

А мога ли сама да си го обтегна( ако може как се прави и къде се нмира тоя ремък) или трябва в сервиз да ми го сменят? А и как да разбера дали е за обтягане само или за смяна?
            Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

cherynka написа:
              А мога ли сама да си го обтегна( ако може как се прави и къде се нмира тоя ремък) или трябва в сервиз да ми го сменят? А и как да разбера дали е за обтягане само или за смяна?
              Ремъка се задвижва от коляновия вал и задвижва водната помпа,генератора за зареждане на акумулатора , компресора на климатика и др.Търси някое от тях и ще го видиш има и ролка.Ако е износен си личи.Ако се обтегне много може да се скъса затова по-добре някой друг.На тази схема е показано.Не можах да кача снимка.http://www.volvoclub-bg.com/forum/vi...c.php?p=187593

Коментар

Водната помпа не ежли към ангренажа.. ?
                Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

cherynka написа:
                  Водната помпа не ежли към ангренажа.. ?
                  Извинявам се за грешката.Водната помпа се задвижва от ангренажния ремък.Като махнеш пластмасовия капак на двигателя от едната страна се вижда пистовия ремък.Видя ли схемата?

Коментар

Да видях я, но мн мн не разбрах как точно се разбира дали се е отхлабил и е само за натягане...
                    Fiat Punto 1.9 JTD 2001

Коментар

cherynka написа:
                      Да видях я, но мн мн не разбрах как точно се разбира дали се е отхлабил и е само за натягане...
                      Ами ако е напукан е за смяна.Като го натиснеш с пръст не трябва да потъва повече от 10мм.Ако е в добро състояние може само да се обтегне без да се сменя.Обтягането става както е показано на схемата.Със гедоре затягаш обтяжната ролка.

Коментар

Най-вероятно е пистовия ремък
                        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                        X