Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дилема с всесезонни и зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дилема с всесезонни и зимни гуми

Купих за астрата 2 бр. всесезонни гуми Vredestein Quatrac 3. Колебая се между два варианта за начина, по който ще ги използвам. Вариант 1: Всесезонните да са задни целогодишно, а отпред през следващите 2-3 години да сменям летните и зимните (Klеber на 2 зими, изминати с тях досега около 12-13 000 км.) . Или евентуално тази зима да карам отпред с клеберките, на които това да им е трета и последна сима, а следващата зима да купя 2 нови зимни гуми.Вариант 2: Всесезонните да ги монтирам отпред и да бъдат там целогодишно, а отзад според сезона да сменям зимните и летните. Колата изминава годишно около 15-16 000 км. Предполагам, че максимум след 3-4 г. ще я продам и при този вариант идеята е да не купувам други гуми дотогава. Сигурен съм, че със задните зимни и летни няма да има проблем, но не знам в какво състояние ще са всесезонните предни след 50-60 000 км . Кой е по-добрият вариант според вас? П.П. Интересувам се само от мнения на хора, които са ползвали всесезонни гуми. Клишета, че няма всесезонни гуми, просто си ги спестете.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Слагай ги отзад, а отпред редувай сезонните.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Това ми беше по принцип идеята като ги купувах, но сега като ги гледам какви са свежи, започнах да се колебая дали да не бъдат предни. А сега ми хрумна още един вариант: да ги монтирам все пак отзад, а догодина малко преди зимата, ако всесезонните са се представили добре като задни, да купя още 2 всесезонни за предни. И колата да стане с 4 всесезонни гуми, с които да се кара целогодишно.

Коментар

А защо не пробваш и двата варианта и сам да си прецениш? Слагай ги отзад с предни зимни и в някой хубав зимен ден просто им размени местата.А зимните нови ли ще слагаш или вече имаш някакви? Ако ще купуваш нови, слагай си ги отпред.Новите зимни почти винаги ще са по-добри от всесезонните.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

За зимните писах, но няма нищо : имам 2 бр. зимни Kleber с много приличен грайфер. И двете съм ги купувал чисто нови през 2012 г. и са на 2 зими (около 12-13 000 км.) Състоянието на летните е подобно.А това да разменя предните (зимни) и задните (всесезони) през някой истински зимен ден, е добра идея, но си иска и време и условия да монтирам/демонтирам 4 гуми. Все пак не изключвам вероятността да го направя за проба.

Коментар

Оф... сори за недоглеждането...Смяната в гумаджийница ще ти дойде под 10 лв., няма какво да се гърчиш на студа.Иначе знам ли... малко под въпрос е кои са по-добрите, предполагам именно за това си пуснал темата Слагай на първо време зимните отпред. На сравнително малко километри са и предполагам, че ще се държат една идея по-добре.
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Да, може да се каже, че точно това е въпросът, който е в основата на дилемата : кои гуми са по-добри през зимата - чисто нови, всесезонни Vredestein Quatrac 3, произведени в Холандия, или зимни Kleber на 2 сезона? И как ще изглеждат нещата примерно след 1 или 2 години, когато всесезонните гуми ще са натрупали стаж и през лятото? По телефона консултанът ми обясняваше, че технологията на производство на Вредещайна била такава, че карането с тях през лятото не влошавало качествата им за зимата. Но дали наистина е така?

Коментар

Преди 5г.си взех 4 бр.всесезонни гуми ,предните ги смених преди месец задните са много малко износени.Щях да ги въртя но все нямаше време.Относно гумите в моя случай ’купър’ сащ -поведението си беше еднакво през цялото време-задоволително или по шестобалната 3.Общо взето все нямаха достатъчно сцепление и трябва да се кара по-внимателно.Взех си ги защото при нас почти няма сняг и е равно но си е компромис и трябва да си имаш едно наум.конкретно за твоите търси мнения в нета от потребители,аз бих ги сложил задни.п.п. Навъртял съм им 80000км.
                Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

Гумите вече са монтирани - засега ще бъдат задни. В зависимост от представянето им, догодина може да реша да купя още 2 такива всесезонни гуми, които да бъдат предни целогодишно. След време ще споделя впечатления.

Коментар

Working...
                  X