Здравейте,надявам се да ми помогнете малко със смяната на горивния въздушния и филтъра на купето.Първо да уточня,че колата е Фиат пунто МК2 2000г. 1.9Д.Направих няколко снимки за да ми е по лесно да разбера,като ми обяснявате.Извинявам се малко за аматьорските въпроси и обяснения от моя страна,но за първи път ще се опитам да ги сменя сам.Благодаря ви предварително.Само тук ще добавя написаното под снимката с горивния филтър,че не ми стигна мястото да го добавя като коментар под снимката:Това е и снимката на горивния филтър.За неговата смяна,кое е необходимо да развия.Двата маркуча от къде трябва да ги сваля от скобите,които съм отбелязал с 1 и 2 или трябва направо да ги извадя от мястото обозначено с номер 5 без да им свалям скобите?Също така маркучите обозначени с 3 и 4 направо се вадят с пластмасовите накрайници и се слагат на новия филтър нали така?Има ли нещо особено в тяхното изваждане?По какъв начин се вадят,защото си мисля,че няма да е най-лесното възможно да ги дръпна само нагоре.Има ли някаква тънкост или уловка за да не счупя нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ в смяната на горивен,въздушен и филтър на купето.
Collapse
X
-
Ето една полезна скица за смяна на филтъра на купето: http://www.clean.it/catalogo/foto/NC2045_REV_A.pdf Точно под жабката се намира, правилно си се ориентирал, колега.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Филтъра на купето ти е на първата снимка двете винчета в ляво на снимката, сваляш капачето и дърпаш филтъра към стелката, огледай го, мисля, че в единия край самия филтър е леко срязан под ъгъл, смисъл така както си го извадил, новия го слагаш по същия начин Въздушния филтър се сменя точно както си написал, развиваш трите болта, но ще трябва да махнеш и гофрираната тръба, че може и да ти пречи, защото въздушния филтър е обемен и незнам дали ще успееш да го извадиш.Горивния немога да помогна, защото мойта е бензинова и няма филтърpunto HGT
Коментар
-
Горивният опитай просто да го развъртиш, все едно развърташ маслен. Това отгоре са маркучите за гориво, монтирани на нагревателя. Не ти трябва да сваляш нагревателя, по принцип. Филтърът е навит на нагревателя. Внимавай да не скъсаш кабел на датчика за вода, АКО ИМА. Той е от долната страна на филтъра, на букса трябва да е.
Коментар
-
Благодаря на всички за помощта.Днес реших първо да извадя филтъра на купето за да видя точно какъв е с отрязан връх или не и о боже изненада в кутията въобще няма филтър.В купето ми напоследък мирише на ужас все едно има нещо загнило вътре и мислех,че филтъра е задръстен,но то въобще няма такъв.Та някой може ли да ми каже според него от къде може да идва въпросната гадна миризма.Аз така или иначе ще сложа нов филтър,но дали заради липсата му мирише така?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар